Wyłączanie weryfikacji dwuetapowej

Jeśli nie chcesz już korzystać z weryfikacji dwuetapowej, możesz ją wyłączyć zgodnie z opisem w tej sekcji.

Wyłączenie weryfikacji dwuetapowej obniży bezpieczeństwo Twojego konta. Zdecydowanie zalecamy kontynuowanie używania weryfikacji dwuetapowej.

Jeśli skonfigurujesz weryfikację dwuetapową przez SMS, możesz wyłączyć weryfikację dwuetapową. Jeśli skonfigurujesz weryfikację dwuetapową za pomocą aplikacji uwierzytelniającej, możesz wyłączyć korzystanie z aplikacji lub całkowicie wyłączyć weryfikację dwuetapową.

Aby wyłączyć korzystanie z aplikacji uwierzytelniającej:

  1. W Konsoli zarządzającej Kaspersky Endpoint Security Cloud kliknij odnośnik zawierający nazwę konta, a następnie wybierz Zarządzaj kontem użytkownika.

    Zostanie otwarte okno Ustawienia konta użytkownika.

  2. Wybierz sekcję Weryfikacja dwuetapowa.
  3. W obszarze Aplikacja uwierzytelniająca kliknij odnośnik Wyłącz korzystanie z aplikacji uwierzytelniającej.
  4. W obszarze Wprowadź swoje bieżące hasło, określ hasło do swojego konta w Kaspersky Business Hub, a następnie kliknij przycisk Zweryfikuj.

Korzystanie z aplikacji uwierzytelniającej jest wyłączone. Ustawienia weryfikacji dwuetapowej przez aplikację uwierzytelniającą są usuwane. Możesz teraz usuwać konta w aplikacjach uwierzytelniających.

Później możesz ponownie skonfigurować weryfikację dwuetapową za pomocą aplikacji uwierzytelniającej.

Aby całkowicie wyłączyć weryfikację dwuetapową:

  1. W Konsoli zarządzającej Kaspersky Endpoint Security Cloud kliknij odnośnik zawierający nazwę konta, a następnie wybierz Zarządzaj kontem użytkownika.

    Zostanie otwarte okno Ustawienia konta użytkownika.

  2. Wybierz sekcję Weryfikacja dwuetapowa.
  3. W obszarze Numer telefonu kliknij odnośnik Wyłącz weryfikację dwuetapową.
  4. W obszarze Wprowadź swoje bieżące hasło, określ hasło do swojego konta w Kaspersky Business Hub, a następnie kliknij przycisk Zweryfikuj.

Weryfikacja dwuetapowa jest wyłączona. Jeśli korzystałeś z weryfikacji dwuetapowej przez aplikację uwierzytelniającą, ustawienia weryfikacji dwuetapowej zostaną usunięte. Możesz teraz usuwać konta w aplikacjach uwierzytelniających.

Później możesz ponownie skonfigurować weryfikację dwuetapową.

Przejdź do góry