Scan. Kötü Amaçlı Yazılım Taraması

Kötü Amaçlı Yazılım Taraması (Tam Tarama) görevini çalıştırma.

Görevi çalıştırmak için yönetici Yerel görevlerin kullanılmasına izin vermelidir.

Komutu çalıştırmak için Kaspersky Endpoint Security yürütülebilir dosyasının bulunduğu klasöre gidin.

Komut söz dizimi

kescli --opswat Scan "<scan scope>" <action on threat detection>

Kötü Amaçlı Yazılım Taraması görevinin tamamlanma durumunu GetScanState komutunu kullanarak kontrol edebilir, GetLastScanTime komutunu kullanarak da son taramanın tamamlandığı tarihi ve saati görüntüleyebilirsiniz.

Tarama kapsamı

 

<scan scope>

;-dosyaların ve klasörlerin boşlukla ayrılmış bir listesi. Örneğin, "C:\Program Files (x86)\Example Folder".

Tehdit algılandığında uygulanacak eylem

 

0

Bilgilendir. Bu seçenek işaretlenirse Kaspersky Endpoint Security, tespit edilmeleri halinde virüslü dosyalarla ilgili bilgileri etkin tehditler listesine ekler.

1

Temizle; temizleme başarısız olursa sil. Bu seçenek işaretlenirse uygulama, tespit edilen tüm virüslü dosyaları otomatik olarak temizleme girişiminde bulunur. Temizlik başarısız olursa uygulama dosyaları siler.

Bu eylem varsayılan olarak seçilmiştir.

Örnek:

kescli --opswat Scan "C:\Documents and Settings\All Users\My Documents;C:\Program Files" 1

Ayrıca bkz.:

Bilgisayarı tarama

Tarama kapsamının düzenlenmesi

SCAN. Kötü Amaçlı Yazılım Taraması

Etkin tehditlerle çalışma

Sayfanın başına git