Adăugarea și editarea unei reguli Application Control

Pentru a adăuga sau a edita o regulă Application Control:

  1. În fereastra principală a aplicației, faceți clic pe butonul Setări.
  2. În fereastra cu setările aplicației, selectați Security ControlsApplication Control.
  3. Selectați Application Control pentru ca setările componentei să poată fi editate.
  4. Efectuează una dintre următoarele acțiuni:
    • Pentru a adăuga o regulă, faceți clic pe butonul Adăugare.
    • Dacă dorești să editezi o regulă existentă, selectați regula în lista de reguli și apasă pe butonul Editare.

    Se deschide fereastra Regulă Application Control.

  5. Specifică sau editează setările pentru regulă:
    1. În câmpul Nume regulă, introdu sau editează numele regulii.
    2. În tabelul Condiții de includere, creează sau editează lista de condiții de includere care declanșează o regulă făcând clic pe butoanele Adăugare, Editare, Ştergere și Conversie în excludere.
    3. În tabelul Condiții excludere, creează sau editează lista de condiții de excludere care declanșează o regulă făcând clic pe butoanele Adăugare, Editare, Ştergere și Conversie în condiție de includere.
    4. Dacă este necesar, poți schimba tipul de condiție de declanșare a regulii:
      • Pentru a schimba tipul de condiție de la condiție de includere la condiție de excludere, selectați o condiție din tabelul Condiții de includere și faceți clic pe butonul Conversie în excludere.
      • Pentru a schimba tipul de condiție de la condiție de excludere la condiție de includere, selectați o condiție din tabelul Condiții excludere și faceți clic pe butonul Conversie în condiție de includere.
    5. Compilează sau editează o listă de utilizatori și/sau grupuri de utilizatori care au permisiunea de a lansa aplicații care îndeplinesc condițiile de declanșare a regulii. Pentru aceasta, faceți clic pe butonul Adăugare în tabelul Subiecți și drepturile lor.

      În mod implicit, la lista de utilizatori este adăugată valoarea Oricine. Regula se aplică tuturor utilizatorilor.

      Dacă în tabel nu este specificat niciun utilizator, regula nu poate fi salvată.

    6. În tabelul Subiecți și drepturile lor, bifați caseta de selectare Permitere sau Blocare de lângă utilizatorii și/sau grupurile de utilizatori pentru a determina dreptul lor de a porni aplicații.

      Caseta de selectare bifată în mod implicit depinde de modul de funcționare pentru Application Control.

    7. Bifați caseta de selectare Refuză pentru alți utilizatori dacă dorești ca toți utilizatorii care nu apar în coloana Subiect și care nu fac parte din grupul de utilizatori specificat în coloana Subiect să nu poată porni aplicațiile care corespund condițiilor de declanșare a regulii.

      Când caseta de selectare Refuză pentru alți utilizatori este debifată, Kaspersky Endpoint Security nu controlează pornirea aplicațiilor de către utilizatori care nu sunt specificați în tabelul Subiecți și drepturile lor și care nu aparțin grupului de utilizatori specificat în tabelul Subiecți și drepturile lor.

    8. Dacă dorești ca aplicația Kaspersky Endpoint Security să considere aplicațiile care corespund condițiilor de declanșare a regulii ca fiind programe de actualizare de încredere care au permisiunea să creeze alte fișiere executabile care, la rândul lor, vor avea permisiunea să se execute, bifați caseta de selectare Programe de actualizare de încredere.
  6. Atunci când se migrează setări Kaspersky Endpoint Security, se migrează și lista de fișiere executabile create de către programe de actualizare de încredere.
  7. Salvați-vă modificările.
Începutul paginii