Gids voor migratie van KSWS naar KES

Vanaf versie 11.8.0 ondersteunt Kaspersky Endpoint Security voor Windows de basisfunctionaliteit van de Kaspersky Security for Windows Server (KSWS)-oplossing. Kaspersky Security for Windows Server beschermt servers met Microsoft Windows-besturingssystemen en op het netwerk aangesloten opslagplaatsen tegen virussen en andere computerbedreigingen waaraan servers en op het netwerk aangesloten opslagplaatsen worden blootgesteld tijdens het uitwisselen van bestanden. Voor gedetailleerde informatie over de werking van de oplossing raadpleegt u de Help van Kaspersky Security for Windows Server. Vanaf Kaspersky Endpoint Security 11.8.0 kunt u migreren van Kaspersky Security for Windows Server naar Kaspersky Endpoint Security voor Windows en dezelfde oplossing gebruiken om werkstations en servers te beschermen.

Softwarevereisten

Voordat u begint met de migratie van KSWS naar KES, moet u ervoor zorgen dat uw server voldoet aan de hardware- en softwarevereisten van Kaspersky Endpoint Security for Windows. De lijsten met ondersteunde besturingssysteemversies verschillen voor KES en KSWS. KES ondersteunt bijvoorbeeld geen servers met Windows Server 2003.

Minimale softwarevereisten voor het migreren van KSWS naar KES:

Aanbevelingen voor migratie

Volg de volgende aanbevelingen bij het migreren van KSWS naar KES:

Migratiestappen

De migratie van KSWS naar KES wordt halfautomatisch uitgevoerd. Dit is nodig vanwege de verschillende architecturen van de programma's. Om beleidsinstellingen te migreren, moet u de wizard Batchconversie van beleid en taken (de migratiewizard) uitvoeren. Na het migreren van beleidsinstellingen, moet u de instellingen die de migratiewizard niet automatisch kan migreren handmatig migreren (bijvoorbeeld instellingen voor wachtwoordbeveiliging). Na de migratie is het ook raadzaam om te controleren of de migratiewizard alle instellingen correct heeft gemigreerd.

Migreer van KSWS naar KES in deze volgorde:

1. KSWS-taken en beleid migreren

Nadat u het beleid en de taken hebt gemigreerd, moet u aanvullende configuratiestappen uitvoeren. We raden ook aan ervoor te zorgen dat Kaspersky Endpoint Security het vereiste beveiligingsniveau biedt na de migratie van KSWS.

De wizard Batchconversie van beleid en taken voor Kaspersky Security for Windows Server is alleen beschikbaar in de Beheerconsole (MMC). Beleids- en taakinstellingen kunnen niet worden gemigreerd in de webconsole en Kaspersky Security Center-cloudconsole.

2. Installeer Kaspersky Endpoint Security

U kunt Kaspersky Endpoint Security op de volgende manieren installeren:

• KES installeren na het verwijderen van KSWS (aanbevolen).
    • KES installeren bovenop KSWS.
  3. KES activeren met een KSWS-sleutel
  4. Controleer of het programma na de migratie werkt

Controleer na de migratie van KSWS naar KES of het programma correct werkt. Controleer de status van de server in de console (moet OK zijn). Zorg ervoor dat er geen fouten worden gerapporteerd voor het programma, controleer ook het tijdstip van de laatste verbinding met de beheerserver, het tijdstip van de laatste database-update en de serverbeveiligingsstatus.

Besteed speciale aandacht aan de migratie van lijsten met uitzonderingen, vertrouwde programma's, vertrouwde webadressen, regels van programmacontrole.

In deze Help-sectie

Correspondentie van KSWS- en KES-onderdelen

Correspondentie van KSWS- en KES-instellingen

KSWS-componenten migreren

KSWS-taken en -beleid migreren

KES installeren in plaats van de KSWS.

De [KSWS+KEA]-configuratie migreren naar [KES+built-in agent]

Ervoor zorgen dat Kaspersky Security for Windows Server met succes is verwijderd

KES activeren met een KSWS-sleutel

Speciale overwegingen voor het migreren van zwaarbelaste servers

Voorbeeld van migratie van [KSWS+KEA] naar KES

Het beheren van het programma op een Core Mode server