Om Northguard Security

Northguard Security leverer omfattende beskyttelse mod forskellige typer af trusler mod informationssikkerheden, netværks- og phishing-angreb samt spam. Der er forskellige funktioner og beskyttelseskomponenter tilgængelige som en del af Northguard Security for at give en omfattende beskyttelse.

Computerbeskyttelse

Hver enkelt trusselstype håndteres af en dedikeret komponent. Du kan aktivere og deaktivere beskyttelseselementer og konfigurere deres indstillinger.

Ud over den realtidsbeskyttelse, der leveres af sikkerhedskomponenterne, anbefaler vi, at du regelmæssigt scanner computeren for virus og anden malware. Dette er nødvendigt for at udelukke muligheden for at sprede skadelige programmer, som ikke er blevet opdaget af beskyttelseskomponenter, f.eks. på grund af et lavt indstillet sikkerhedsniveau eller af andre grunde.

For at holde Northguard Security opdateret skal du opdatere de databaser og programmoduler, der bruges af programmet.

Visse specifikke opgaver, der skal udføres ved lejlighed (f.eks. fjernelse af spor efter en brugers aktiviteter i operativsystemet), udføres ved hjælp af avancerede værktøjer og guider.

Nedenfor er funktionslogikken for beskyttelseskomponenterne i den Northguard Security-tilstand, der anbefales af Northguards specialister, beskrevet (med programmets standardindstillinger).

File Anti-Virus

File Anti-Virus forhindrer, at computerens filsystem bliver inficeret. Komponenterne starter, når operativsystemet starter, forbliver i computerens RAM og scanner alle filer, der åbnes, gemmes eller startes på computeren og alle tilsluttede drev. Northguard Security opfanger hvert forsøg på at få adgang til en fil og scanner en sådan fil for kendte vira. Yderligere adgang til filen tillades kun, hvis filen ikke er inficeret, eller hvis den er blevet desinficeret af programmet. Hvis en fil af en eller anden grund ikke kan renses, vil den blive slettet. En kopi af filen bliver desuden flyttet til karantænen. Hvis en inficeret fil anbringes samme sted, hvor den slettede fil med det samme navn plejede at være, gemmer Karantæne kun en kopi af den sidste fil. En kopi af den forrige fil med samme navn gemmes ikke.

Mail Anti-Virus

Mail Anti-Virus scanner indgående og udgående e-mail på computeren. E-mailen bliver kun tilgængelig for adressaten, hvis den ikke indeholder farlige objekter.

Web Anti-Virus

Web Anti-Virus opfanger og blokerer kørsel af scripts på websteder, hvis de udgør en trussel. Web Anti-Virus overvåger også al webtrafik og blokerer adgang til farlige websteder.

IM Anti-Virus

IM Anti-Virus sikrer, at det er sikkert at bruge IM-klienter. Komponenten beskytter de oplysninger, der kommer til computeren gennem beskedtjenester. IM Anti-Virus sikrer, at det er sikkert at bruge diverse programmer til beskedtjenester.

Programkontrol

Program kontrol logger de handlinger, programmer i systemet udfører, og administrerer programmernes aktiviteter på grundlag af, hvilken gruppe komponenten tildeler dem til. Der defineres et sæt regler for hver gruppe af programmer. Reglerne bruges til at administrere programmernes adgang til diverse operativsystemressourcer.

Application Manager

Application Manager giver dig mulighed for at administrere programmer installeret på computeren.

Webcam-beskyttelse

Webcam-beskyttelse blokerer uautoriseret adgang til dit webkamera og giver dig besked om, at adgangen er blevet blokeret.

Firewall

Firewall sikrer, at du kan arbejde sikkert i lokale netværk og på internettet. Komponenten filtrerer al netværksaktivitet ved hjælp af to typer regler: programregler og pakkeregler.

Netværksovervågning

Netværksovervågning er designet til at overvåge netværksaktivitet i realtid.

Systemovervågning

Komponenten Systemovervågning gendanner de ændringer af operativsystemet, som er foretaget af programmers skadelige eller andre aktiviteter.

Komponenten beskytter mod malware, herunder:

Det anbefales ikke at deaktivere denne komponent.

Forebyggelse af indtrængen

Forebyggelse af indtrængen indlæses samtidig med operativsystemet og scanner indkommende netværkstrafik for aktiviteter, der er karakteristiske for netværksangreb. Når der registreres et angrebsforsøg mod din computer, blokerer Northguard Security for al netværksaktivitet fra den angribende computer rettet mod din computer.

Anti-Spam

Anti-Spam scanner indgående e-mailmeddelelser for spam. Alle meddelelser, der indeholder spam, mærkes med en særlig overskrift.

Anti-Phishing

Anti-Phishing gør det muligt at kontrollere URL'er for at finde ud af, om de står på listen over URL'er brugt til phishing. Denne komponent er integreret i Web Anti-Virus, Anti-Spam og IM Anti-Virus.

Anti-Banner

Anti-Banner blokerer reklamebannere på websteder og i programgrænseflader.

Privat browsing

Privat browsing registrerer forespørgsler sendt af browseren til sporingsservices og kan ændre forespørgsler til og svar fra sporingsservices på en måde, der beskytter dig mod sporing af din aktivitet online.

Safe Money

Safe Money beskytter fortrolige data ved brug af netbank og online betalingssystemer og forhindre tyveri af aktiver, mens du foretager betalinger online.

Sikker dataindtastning

Sikker indtastning tilbyder beskyttelse mod tasteloggere for personlige data, der indtastes på websteder. Skærmtastatur forhindrer opsnapning af data, som indtastes på det fysiske tastatur, og beskytter personlige data mod opsnapningsforsøg, der bruger skærmbilleder.

Tilstanden Pålideligt program

Tilstanden Programmer, der er tillid til beskytter computeren mod programmer, som kan være usikre. Når tilstanden Programmer, der er tillid til er aktiveret, tillader Northguard Security kun kørsel af programmer, der er identificeret som programmer, der er tillid til (f.eks. baseret på oplysninger om et program fra Kaspersky Security Network eller en digital signatur, der er tillid til).

Forældrekontrol

Forældrekontrol er designet til at beskytte børn og teenagere mod trusler i forbindelse med brug af computer og internet.

Forældrekontrol giver dig mulighed for at indstille fleksible begrænsninger for adgang til webressourcer og programmer for forskellige brugere afhængigt af deres alder. Forældrekontrol gør det også muligt at se statistiske rapporter om de kontrollerede brugeres aktiviteter.