Een licentie verlengen

U moet de licentie verlengen als de licentie gekoppeld aan de actieve code is verlopen, de respijtperiode is verstreken en geen nieuwe code is toegevoegd. Wanneer de licentie is verlopen en de respijtperiode is verstreken, blijft het programma werken met beperkte functionaliteit (updates en Kaspersky Security Network zijn bijvoorbeeld niet langer beschikbaar). U kunt alle programmaonderdelen nog steeds gebruiken en virusscans uitvoeren maar alleen met de antivirusdatabases die u installeerde voordat de respijtperiode verstreek.

Belangrijk: wanneer de antivirusdatabases zijn verouderd, loopt uw computer meer risico op infecties.

Zo verlengt u een licentie:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik in het onderste paneel van het hoofdvenster van het programma op de knop .

Het venster Licentiebeheer wordt geopend.

3. Klik in het venster Licentiebeheer op de knop Verleng.

Een webpagina wordt geopend waarop u informatie vindt over de verlenging van uw licentie via de online shop van Kaspersky Lab, het My Kaspersky-portaal of de partners van Kaspersky Lab. Wanneer u een licentie verlengt via een online shop, wordt na de voltooiing van de betaling een activatiecode voor Kaspersky Internet Security verstuurd naar het e-mailadres dat is opgegeven in het bestelformulier.