Deelnemen aan Kaspersky Security Network

Voor een betrouwbaardere bescherming van uw computer gebruikt Kaspersky Internet Security gegevens die worden geleverd door gebruikers over de hele wereld. Een netwerk met de naam Kaspersky Security Network is ontworpen om zulke gegevens te analyseren.

Kaspersky Security Network (KSN) is een infrastructuur van cloudvoorzieningen die toegang biedt tot de online Knowledge Base van Kaspersky Lab. Deze Knowledge Base bevat informatie over de reputatie van bestanden, internetbronnen en software. Het gebruik van gegevens afkomstig van Kaspersky Security Network zorgt voor een snellere respons door Kaspersky Internet Security wanneer nieuwe soorten dreigingen worden aangetroffen, betere prestaties van sommige beschermingsonderdelen en een lager risico op false positives.

Gebruikers die deelnemen aan Kaspersky Security Network leveren Kaspersky Lab informatie over de soorten en bronnen van nieuwe dreigingen, waardoor Kaspersky Lab nieuwe neutralisatiemethoden kan ontwikkelen en het aantal valse positieven kan minimaliseren.

Als u deelneemt aan Kaspersky Security Network, krijgt u bovendien toegang tot informatie over de reputatie van diverse programma's en websites.

Bij deelname aan Kaspersky Security Network verzamelt Kaspersky Internet Security statistieken over de bescherming van de computer en verstuurt het deze automatisch naar Kaspersky Lab.

Opmerking: er worden geen persoonlijke gegevens verzameld, verwerkt of bewaard.

Deelnemen aan Kaspersky Security Network gebeurt op vrijwillige basis. De beslissing om al dan niet deel te nemen wordt echter genomen wanneer u Kaspersky Internet Security installeert. Niettemin kunt u later, op eender welk moment, uw beslissing herzien.

Zo schakelt u Kaspersky Security Network in:

  1. Klik in de menubalk op het programmasymbool.
  2. Kies in het geopende menu de optie Voorkeuren.

    Het venster met programmavoorkeuren wordt geopend.

  3. Klik in het gedeelte KSN op het tabblad Dreigingen op de knop Toon volledige tekst van de Verklaring om de Verklaring van Kaspersky Security Network te bekijken.
  4. Als u alle bepalingen in de Verklaring aanvaardt, schakelt u het aankruisvak Ik ga akkoord met de deelname aan het KSN in.

Naar boven