Uw apparaat beheren via My Kaspersky

Als u uw apparaat bent kwijtgeraakt, kunt u via My Kaspersky op afstand Anti-Diefstal-opdrachten versturen.

Als u tweefactorauthenticatie op uw apparaat hebt ingesteld om toegang te krijgen tot My Kaspersky met de sms-code, kunt u zich niet aanmelden bij uw account en de antidiefstalfunctie gebruiken als u uw simkaart kwijtraakt. Om dit te voorkomen, stelt u authenticatie in op meer dan één apparaat .

Zo verstuurt u opdrachten naar het apparaat dat u kwijt bent:

1. Open My Kaspersky via een willekeurig apparaat.
  2. Meld u aan bij My Kaspersky met hetzelfde account dat u hebt gebruikt om de functie in te stellen.
  3. Zoek in het onderdeel Apparaten uw apparaat en klik op de knop Beheren.
  4. Selecteer het tabblad Opdrachten.
  5. Klik op de knop met de naam van de opdracht die u naar het apparaat wilt versturen.
  6. Volg de instructies voor de opdracht.

De status van de uitvoering van de opdracht ziet u in het opdrachtvenster.

Veelvoorkomende situatie

Als u uw apparaat ergens in de buurt bent verloren, kunt u het alarm laten afgaan. Dankzij het luide geluid kunt u het snel terugvinden. Volg hiervoor de instructies in dit onderdeel om de opdracht Alarm vanaf My Kaspersky te versturen.

U kunt een bericht toevoegen dat op het scherm van uw apparaat wordt weergegeven wanneer het alarm afgaat. Zo kunt u bijvoorbeeld een alternatief telefoonnummer toevoegen zodat de persoon die uw apparaat vindt u kan bellen.

Zodra u de inschakeling van het alarm bevestigt op My Kaspersky, wordt uw apparaat vergrendeld, gaat het alarm af en wordt uw bericht op het scherm weergegeven. Wanneer u het apparaat vindt, ontgrendelt u het met uw geheime code, ontgrendelingspatroon of vingerafdruk.