Om Smart Beskyttelse i VPN

Smart beskyttelse-teknologi tilbyr å aktivere en sikker tilkobling når du kobler til Internett via et usikret trådløst nettverk eller åpne nettsteder og apper der du kan skrive inn konfidensielle data.

Når du for eksempel åpner et nettsted fra kategorien Bank, ber appen deg om å aktivere en sikker tilkobling for å gjennomføre transaksjoner trygt.

Du kan konfigurere regler for automatisk aktivering av en sikker tilkobling for nettverk, nettsteder og apper du bruker ofte.

Du må slå på tilgjengelighet for Kaspersky-appen for å bruke denne funksjonaliteten.

Slik slår du på tilgjengelighet

Hvis det ikke finnes noen Internett-tilkobling i et usikret trådløst nettverk, vil en sikker tilkobling ikke bli slått på automatisk, eller appen vil ikke tilby å slå på en sikker forbindelse. Appen vil varsle deg hvis det ikke finnes noen Internett-tilkobling i det usikrede trådløse nettverket.

Tillat at Kaspersky-appen sender deg varslinger. Ellers vil ikke appen kunne advare deg og tilby deg å etablere en sikker tilkobling. For informasjon om konfigurering av varsler, vennligst referer OS-dokumentasjonen.

På Android 9-12.x ber appen om tillatelse til å få tilgang til enhetens plassering for å finne informasjon om Wi-Fi-nettverket (SSID, BSSID). Appen bruker denne dataen til å kontrollere Wi-Fi-nettverk og slå på VPN, avgjøre type Wi-Fi-nettverk og varsle deg om tilkoblede enheter. Appen bruker ikke mottatt data til å spore enhetens plassering.

Uten tillatelse til å se din plassering, vil ikke funksjonene Sikker tilkobling og Enheter i nettverket mitt fungere som planlagt.

Kaspersky-appen har ikke tilgang til GPS-data og overvåker ikke hvor du befinner deg. Tillatelse er kun nødvendig for å få informasjon om Wi-Fi-nettverket (SSID, BSSID).

For at appen skal få tilgang til enhetens plassering, må du kontrollere at bruk av plassering for enheten er påslått og deretter gi tilgang til plasseringen – spesielt for Kaspersky-appen. På noen enheter må du gi tillatelse manuelt.