Kompatibla webbläsare

Surfa säkert kontrollerar bara webbplatser i webbläsaren Chrome.

Den här funktionen kanske också fungerar med förinställda webbläsare på en del enheter, exempelvis Samsung Internet på Samsung-enheter och Huawei Browser på Huawei-enheter. Andra webbläsare stöds inte.

Om du vill använda Surfa säkert när du använder internet ska du ställa in Chrome som standardwebbläsare.

När Surfa säkert är aktiverat kontrollerar det automatiskt standardwebbläsaren. Om Google Chrome inte är standardwebbläsaren så uppmanar programmet dig att ändra standardwebbläsaren till Google Chrome eller Huawei Browser.

Om du inte vill ändra din standardwebbläsare så öppnar du Chrome separat för att kunna använda personuppgifter på internet på säkert sätt. Du kan starta Chrome via snabbstartspanelen i Kaspersky-appen genom att trycka på Surfa säkert > Öppna webbläsare eller trycka på Chrome-appen på enhetens appmeny.

På Huawei-enheter utan Googles tjänster ställer du in Huawei Browser som standardwebbläsare om du vill använda Surfa säkert.

Hur man ställer in standardwebbläsaren