Sådan konfigurerer du en forbindelse via OpenVPN

Kaspersky VPN Secure Connection kan generere .ovpn-fil for at bruge OpenVPN-klienter, installeret på din enhed. Denne fil indeholder forbindelsesoplysninger, der skal importeres til den enhed, hvor der skal oprettes en sikker forbindelse. OpenVPN-klienter er indbygget i eller kan installeres i forskellige enheder, herunder routere, Android TV og på en lang række operativsystemer, herunder Windows, Android, iOS, MacOS og Linux.

Sådan genereres en .ovpn-fil med forbindelsesoplysninger:

1. Gå til fanen Sikker forbindelse.
  2. Under Konfigurer via OpenVPN skal du klikke på Konfigurer via OpenVPN. En liste med tilgængelige serverplaceringer åbnes.
  3. Vælg en VPN-serverplacering. En side med forbindelsesoplysninger åbnes.
  4. Kopiér og gem oplysningerne.
  5. Klik på Download .ovpn.

Derefter skal du konfigurere OpenVPN på din enhed (se et eksempel på opsætningsproceduren nedenfor). Oplysninger kan findes i brugervejledningen til enheden. Under konfigurationen skal du bruge de oplysninger, du gemte i trin 4, og den .ovpn-fil, du downloadede i trin 5.

Hvis du bruger en Keenetic-router, skal du være opmærksom på, at den ikke understøtter direkte import af .ovpn-filer. Og formatet for dataene er lidt forskelligt fra det i den genererede .ovpn-fil. Du kan søge efter emnet "OpenVPN client" i den officielle Keenetic online-hjælp for at finde detaljerede oplysninger om, hvordan du konfigurerer VPN-forbindelser for Keenetic-routeren.

Et eksempel på konfigurationsproceduren for OpenVPN Connect-appen på en Android-enhed.

1. Installer OpenVPN Connect på din enhed.
  2. Åbn OpenVPN Connect, og gå til Menu → Importér profil → Filer.
  3. Angiv stien til den .ovpn-fil, du downloadede (se trin 5 herover).
  4. Indtast de oplysninger, du kopierede (se trin 4 herover).
  5. Tryk på Tilføj for at gemme forbindelsesindstillingerne.
  6. Stryg på forbindelsesknappen for at aktivere VPN-forbindelsen.