Slik genererer du et sterkt passord

Passordgeneratoren hjelper deg med å generere sterke passord. Start passordgeneratoren og konfigurer innstillingene for passordgenerering. Kaspersky Password Manager genererer så et sterkt passord for deg.

Som standard genererer programmet passord bestående av 16 tegn, med store og små bokstaver fra det latinske alfabetetet, tall og spesialtegn. Du kan velge hvilke symboler programmet skal bruke til å generere passordet.

Slik genererer du et sterkt passord:

1. Gå til delen Passord.
  2. Skriv inn hoedpassordet og klikk på Lås opp lagringsplassen-knappen.
  3. Klikk på knappen Flere handlinger øverst til høyre i vinduet.
  4. Velg menyelementet Passordgenerator.

Vinduet Passordgenerator åpnes, og programmet begynner å generere et passord med standardinnstillingene.

5. Utfør én av følgende handlinger:
    • Hvis du ikke vil bruke noen spesifikke symboler i passordet, deaktiverer du det aktuelle alternativet.
    • Hvis du kun vil bruke bestemte symboler i passordet, spesifiserer du hvilke i tekstfeltet nederst i vinduet.

Programmet genererer nye passord automatisk når du endrer innstillingene og viser meldinger om styrken på genererte passord.

6. Klikk på Kopiere til utklippstavlen.

Det genererte passordet kopieres til utklippstavlen. Du kan lime inn passordet manuelt i det aktuelle feltet.

For enkelhetens skyld har vi ekskludert følgende lignende symboler fra passordgenerering: 0 (null), O (stor o), I (stor i) og L (små L).

Se også

Slik sjekker du styrken på passordene dine i lageret