Slik setter du opp en tilkobling via OpenVPN

Kaspersky VPN Secure Connection kan generere en .ovpn-fil for bruk med OpenVPN-klienter, installert på enheten din. Denne filen inneholder legitimasjon for import til enheten, der det trengs en sikker tilkobling. OpenVPN-klienter er innebygget, eller kan installeres på ulike enheter som rutere, Android TV og på en rekke operativsystemer som Windows, Android, iOS, MacOS og Linux.

Slik genererer du en .ovpn-fil med tilkoblingslegitimasjon:

1. Gå til fanen Sikker tilkobling.
  2. Under Sett opp via OpenVPN, klikker du på Sett opp via OpenVPN. En liste over tilgjengelige serverlokasjoner vises.
  3. Velg en VPN-serverlokasjon. En side med tilkoblingslegitimasjon åpnes.
  4. Kopier og lagre legitimasjonen.
  5. Klikk på Last ned .ovpn.

Deretter må du ha OpenVPN på enheten din (se eksempelet på oppsettsprosedyren nedenfor). Se brukerveiledningen for enheten din for å gjøre dette. Under oppsettet, bruker du legitimasjonen du lagret i trinn 4 og .ovpn-filen du lastet ned i trinn 5.

Hvis du bruker en Keenetic-ruter, må du være oppmerksom på at den ikke støtter import av .ovpn-filer. I tillegg er dataformatet noe forskjellig fra data som genereres i .ovpn-filen. Du kan søke etter emnet "OpenVPN client" på hjelpesidene til Keenetic for å finne detaljert informasjon om hvordan du konfigurerer VPN-tilkobling for Keenetic-rutere.

Eksempel på prosedyre for å sette OpenVPN Connect-appen på Android-enheter.

1. Installer OpenVPN Connect på enheten.
  2. Åpne OpenVPN Connect og gå til Meny → Importer profil → Fil.
  3. Angi banen til .ovpn-file du lastet ned (se trinn 5 over).
  4. Legg inn legitimasjonen du kopierte (se trinn 4 over).
  5. Trykk på Add for å lagre tilkoblingsinnstillingene.
  6. Sveip tilkoblingsknappen for å aktivere VPN-tilkoblingen.