Wat moet je doen als je het hoofdwachtwoord bent vergeten

Als je het hoofdwachtwoord vergeet, kun je het niet meer herstellen. Je kunt een nieuwe cloudopslag aanmaken en die met een nieuw hoofdwachtwoord beveiligen. Je moet je gegevens dan opnieuw toevoegen aan de nieuwe cloudopslag.

Als je een nieuwe cloudopslag aanmaakt, worden de oude cloudopslag en alle erin opgeslagen gegevens definitief verwijderd.

In het geval dat je Kaspersky Password Manager op je apparaat gebruikt, kun je vanuit het programma een kopie van de lokale gegevenskluis opslaan voordat je de cloudopslag verwijdert. Je kunt de gegevens uit de kopie van de kluis terugzetten wanneer je je het hoofdwachtwoord herinnert. Voor gedetailleerde informatie over het opslaan van een kopie van de lokale gegevenskluis raadpleeg je de Help van Kaspersky Password Manager op Kaspersky Online Help.

Zo maak je een nieuwe cloudopslag aan en beveilig je die met een nieuw hoofdwachtwoord:

1. Klik in het gedeelte Wachtwoorden in het venster voor de invoer van het hoofdwachtwoord op de koppeling Ben je het hoofdwachtwoord vergeten.

Hiermee open je een venster met de melding dat je een nieuwe cloudopslag moet aanmaken.

2. Klik op de knop Doorgaan.
  3. Typ in het geopende venster het wachtwoord van je My Kaspersky-account.
  4. Klik op de knop Doorgaan.
  5. Typ in het geopende venster een nieuw hoofdwachtwoord in het veld Voer het nieuwe hoofdwachtwoord in.
  6. Typ het nieuwe hoofdwachtwoord opnieuw in het veld Voer het nieuwe hoofdwachtwoord opnieuw in.
  7. Klik op de knop Opslaan.

Een nieuwe cloudopslag wordt aangemaakt. De cloudopslag die beveiligd was met het vergeten hoofdwachtwoord wordt automatisch verwijderd.