Een sterke wachtwoord genereren

De Wachtwoordgenerator helpt je sterke wachtwoorden te genereren. Start de Wachtwoordgenerator en configureer de instellingen voor het genereren van het wachtwoord. Kaspersky Password Manager genereert vervolgens een sterk wachtwoord voor je.

Standaard genereert het programma wachtwoorden die 16 tekens lang zijn en die hoofdletters en kleine letters van het Latijnse alfabet bevatten, alsook cijfers en speciale tekens. Je kunt kiezen welke speciale tekens het programma moet gebruiken om het wachtwoord te genereren.

Zo genereer je een sterk wachtwoord:

1. Ga naar het gedeelte Wachtwoorden.
  2. Voer het hoofdwachtwoord in en klik op de knop Opslag ontgrendelen.
  3. Klik rechts boven in het venster op de knop Meer acties.
  4. Selecteer de menuoptie Wachtwoordgenerator.

Het venster van de Wachtwoordgenerator wordt geopend en het programma genereert een wachtwoord met de standaardinstellingen.

5. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als je een bepaald teken niet wilt gebruiken in het wachtwoord, schakel je het overeenkomstige selectievakje uit.
    • Als je alleen specifieke tekens in het wachtwoord wilt gebruiken, typ je ze in het tekstveld onder in het venster.

Het programma genereert automatisch nieuwe wachtwoorden wanneer je de instellingen wijzigt en opent prompts over de sterkte van gegenereerde wachtwoorden.

6. Klik op de knop Kopiƫren naar klembord.

Het gegenereerde wachtwoord wordt naar het klembord gekopieerd. Je kunt het wachtwoord handmatig plakken in het gewenste veld.

Voor je gemak hebben we de volgende vergelijkbare symbolen uitgesloten van wachtwoord generatie: 0 (nul), O (hoofdletter o), I (hoofdletter i) en l (kleine L).

Raadpleeg ook

Sterkte van je wachtwoorden in de opslag controleren