Over Kaspersky Password Manager

Kaspersky Password Manager is een uitgebreide oplossing waarmee je privégegevens kunt beschermen. Je kunt de oplossing gebruiken voor het veilig opslaan en ophalen van je privégegevens, zoals wachtwoorden voor websites en programma's, bankpasgegevens of notities in tekstvorm.

Gegevens die zijn opgeslagen in Kaspersky Password Manager op je apparaten worden gesynchroniseerd met de gegevens die in de versleutelde cloudopslag op een Kaspersky-server zijn opgeslagen. Kaspersky Password Manager houdt de gegevens automatisch up-tot-date op al je apparaten en geeft je op elk apparaat veilig toegang tot de gegevens via My Kaspersky.

Hoe worden je privégegevens beschermd door Kaspersky Password Manager

Je gegevens worden versleuteld met behulp van je hoofdwachtwoord. Het hoofdwachtwoord wordt niet opgeslagen op je apparaten of in de cloudopslag. Alleen jij kent je hoofdwachtwoord. Wanneer je het hoofdwachtwoord invoert, worden de gegevens ontsleuteld. Je wordt gevraagd een hoofdwachtwoord aan te maken wanneer je Kaspersky Password Manager voor het eerst gebruikt.

Kaspersky Password Manager versleutelt gegevens met een symmetrische versleuteling op basis van de AES-algoritme (blokgrootte = 128, sleutelgrootte = 256, opvulling = PKCS7, modus = CBC). Wanneer je met de cloudopslag op My Kaspersky werkt, worden je gegevens niet lokaal op je apparaat opgeslagen. Ze zijn alleen beschikbaar wanneer je My Kaspersky gebruikt.

Je kunt het hoofdwachtwoord ook niet herstellen. Je kunt een nieuwe cloudopslag aanmaken en die met een nieuw hoofdwachtwoord beveiligen. Wanneer je een nieuwe cloudopslag aanmaakt, worden alle opgeslagen gegevens in de huidige cloudopslag definitief verwijderd. Als je Kaspersky Password Manager echter hebt geïnstalleerd op je apparaten, kun je je lokale gegevenskluis op het apparaat synchroniseren met je cloudopslag en vervolgens een back-up van je lokale gegevenskluis maken. Je kunt je gegevens uit de back-up terugzetten wanneer je je het oude hoofdwachtwoord herinnert.

Deze methode voor gegevensopslag houdt je persoonlijke gegevens veilig, zelfs als je apparaat met Kaspersky Password Manager ooit verloren raakt of gestolen wordt.

Soorten gegevens die je met Kaspersky Password Manager kunt beschermen

Kaspersky Password Manager 8.x wordt niet ondersteund op My Kaspersky. Sommige soorten items die zijn gemaakt in nieuwere versies van het programma zijn mogelijk niet beschikbaar in oudere versies. Voor gedetailleerde informatie over de soorten items die worden ondersteund in andere programmaversies raadpleeg je de Kennisbank. Je kunt je cloudopslag altijd updaten naar de nieuwste versie. De update kan niet ongedaan worden gemaakt.

Hoe weet je zeker dat je een sterk hoofdwachtwoord gebruikt

Als je alle functies van Kaspersky Password Manager wilt benutten, raden we aan dat je het programma op al je apparaten installeert. Je vindt gedetailleerde informatie in de Help van het programma: Kaspersky Online Help.