Hoe je een verbinding opzet via OpenVPN

Kaspersky VPN Secure Connection kan .ovpn bestand genereren voor gebruik met OpenVPN clients, geïnstalleerd op je toestel. Dit bestand bevat verbindingsgegevens om naar het toestel te importeren, waar een beveiligde verbinding tot stand gebracht moet worden. OpenVPN clients zijn ingebouwd, of kunnen geïnstalleerd worden in verschillende apparaten, waaronder routers, Android TV en op een groot aantal besturingssystemen, waaronder Windows, Android, iOS, MacOS, en Linux.

Om een .ovpn bestand met verbindingsreferenties te genereren:

1. Ga naar de Beveiligde verbinding tabblad.
  2. Onder Configuratie via OpenVPN, klik op Configureren via OpenVPN. Een lijst van beschikbare server lokaties opent.
  3. Selecteer een VPN server locatie. Een pagina met verbindingsgegevens opent.
  4. Kopieer en bewaar de credentials.
  5. KlikDownload .ovpn.

Vervolgens moet je OpenVPN op je toestel instellen (zie voorbeeld van de instelprocedure hieronder). Raadpleeg daarvoor de gebruikershandleiding van je toestel. Gebruik bij het opzetten van de in stap 4 opgeslagen referenties en de .ovpn bestand die je hebt gedownload in stap 5.

Als je een Keenetic router gebruikt, wees je er dan van bewust dat deze geen directe import van .ovpn bestanden ondersteunt. Keenetic routers ondersteunen geen directe import van .ovpn bestand. Je kunt zoeken naar "OpenVPN client" onderwerp in de officiële Keenetic online-hulp om gedetailleerde informatie te vinden over hoe je een VPN verbinding voor Keenetic router kunt instellen.

Hieronder volgt het opzetprocedure voor de OpenVPN Connect app op een Android toestel.

1. Installeer OpenVPN Connect op je toestel.
  2. Open OpenVPN Connect en ga naar Menu → Import profiel → bestand.
  3. Specificeer het pad naar het .ovpn bestand dat je gedownload hebt (zie stap 5 hierboven).
  4. Voer de credentials in die je gekopieerd hebt (zie stap 4 hierboven).
  5. Tik op toevoegen om de verbindingsinstellingen op te slaan.
  6. Veeg over de verbindingsknop om de VPN verbinding in te schakelen.