Tietoja tietojen keräämisestä (Euroopan unioni)

Voit tarkastella tietoja Kasperskylle toimitetuista tiedoista käyttämällä sovelluksen aiempaa versiota:

Euroopan unionin alueella jaettuna Kaspersky Security Cloud noudattaa yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) ehtoja.

Kaspersky Security Cloudin asennuksen aikana sinua pyydetään lukemaan ja hyväksymään käyttäjän käyttöoikeussopimuksen ja tietosuojakäytännön ehdot. Hyväksymällä käyttäjän käyttöoikeussopimuksen vahvistat, että ikäsi täyttää edellytykset Kaspersky Security Cloudin asentamiseksi Euroopan unionin alueella.

Sinua pyydetään hyväksymään KSN-tiedonkeruulauseke ja Markkinointilausunto, jotka antavat Kasperskyn tarjota sinulle lisäetuja. Jos päätät hyväksyä nämä lausunnot, voit edelleen perua hyväksyntäsi sovelluksen asetuksista milloin tahansa.

Käyttäjän käyttöoikeussopimus

Jotta Oikeudenhaltija ja/tai sen Kumppanit pystyvät täyttämään tämän käyttöoikeussopimuksen asettamat velvoitteet, Oikeudenhaltijan on pystyttävä vastaanottamaan ja käsittelemään osan B kohdassa 1 kuvattuja tietoja ilmoitetussa käyttötarkoituksessa. Tiettyjen maiden sovellettavan lainsäädännön mukaan kyseiset tiedot voidaan katsoa henkilötiedoiksi.

Ohjelmiston aktivoiminen ja Ohjelmiston käytön laillisuuden varmistaminen.

Oikeuksienhaltijan täytyy varmistaa, että käyttämäsi lisenssi on laillinen Ohjelmiston aktivoinnin ja käytön aikana. Tätä varten Oikeuksienhaltijan täytyy käsitellä ja vastaanottaa seuraavia tietoja Ohjelmistosta, saamastasi lisenssistä sekä tietokoneesta, jolle ohjelmisto tullaan asentamaan: asennetun Ohjelmiston tyyppi, versio ja lokalisointi, asennettujen päivitysten versio, Tietokoneen tunniste ja Ohjelmiston asennuksen tunniste Tietokoneella, aktivointikoodi ja nykyisen lisenssin yksilöivä aktivointitunniste, käyttöjärjestelmän tyyppi, versio ja sanapituus, virtuaaliympäristön nimi, jos Ohjelmisto on asennettu virtuaaliympäristöön, sekä tietojen antamishetkellä aktiivisten Ohjelmiston osien tunnisteet.

Tietokoneen suojauksen ja hankittujen lisenssien hallinnoiminen My Kaspersky -sivustossa.

My Kaspersky -sivuston avulla voit hallita hankkimiasi lisenssejä ja Tietokoneen suojausta etänä. Kyseistä toiminnallisuutta varten Oikeuksienhaltijan täytyy vastaanottaa ja käsitellä tietokoneeltasi saatuja tietoja, jotka koskevat Ohjelmistoa, hankittua käyttöoikeutta sekä tietokonetta, erityisesti:

Hankitun Ohjelmiston perustoiminnon tarjoaminen.

Käyttöoppaassa kuvailtu Ohjelmiston perustoiminto on suojella Käyttäjää tunnetuilta tietoturvauhilta. Jotta perustoiminnallisuus voidaan tarjota, Oikeuksienhaltijan täytyy vastaanottaa laitteeltasi tietoa ja käsitellä sitä, kun käytät Ohjelmistoa. Käsiteltävä tieto sisältää tietoa asennetusta Ohjelmistosta, hankitusta lisenssistä, tarkistetuista kohteista, havaituista uhista ja Tietokoneen tartunnoista, tietoa Tietokoneesta ja siihen liitetyistä laitteista sekä Tietokoneen aktiivisuudesta internetissä, etenkin:

Kaspersky Security Networkin tiedonkeruulauseke

Tiettyjä tämän KSN-tietosuojalausekkeen alaisesti käsiteltäviä tietoja voidaan pitää joidenkin maiden lakien mukaan henkilötietoina. Sinun luvallasi Oikeuksienhaltijalle lähetetään automaattisesti ja säännöllisesti seuraavia tämän KSN-tietosuojalausekkeen alaisia tietoja:

Kaspersky Security Network -palvelu voi käsitellä ja lähettää kokonaisia tiedostoja (kuten objekteja, jotka havaittiin vihamielisistä linkeistä, joita rikolliset voivat käyttää Tietokoneesi vahingoittamiseen) ja/tai niiden osia Kaspersky Labiin lisätutkimuksia varten.

Ilmoitettua tarkoitusta, eli Ohjelmiston tarjoaman suojauksen tehokkuuden parantamista, varten Oikeuksienhaltija voi myös vastaanottaa kohteita, joita tunkeutujat voivat väärinkäyttää vahingoittaakseen Tietokonetta ja aiheuttaakseen tietoturvauhkia. Esimerkkejä tällaisista kohteista:

Nämä toimintaraportit sisältävät seuraavanlaisia tietoja tiedostoista ja prosesseista:

Lue Kaspersky Security Network -ilmoitus

Markkinointitoimintojen tietojen käsittely -lausunto (markkinointia koskeva lausunto)

Oikeudenhaltija käsittelee tietoja markkinointitarkoituksessa tämän markkinointia koskevan lausunnon mukaisesti voidakseen

Tietyt tämän markkinointia koskevan lausunnon mukaisesti käsitellyt tiedot voidaan katsoa joidenkin maiden sovellettavassa lainsäädännössä henkilötiedoiksi. Seuraavia tietoja lähetetään luvallasi automaattisesti ja säännöllisin väliajoin Oikeudenhaltijalle tämän markkinointia koskevan lausunnon mukaisesti:

Lue markkinointia koskeva lausunto

Tietojen hankkiminen

Asiakas suostuu lähettämään seuraavat tiedot sovelluksen tunnistamiseksi tietokantaa ja moduulia päivitettäessä:

Tarkistaakseen sovelluksen pätevyyden Kaspersky pidättää oikeuden varmistaa eri keinoin, että omistamasi sovellus on lisensoitu kopio.

Sovellus voi välittää Kasperskylle seuraavat käyttöoikeustiedot, joita tarvitaan sovelluksen laillisuuden vahvistamiseksi:

Lisäksi sovellus käsittelee ja tallentaa seuraavia henkilökohtaisia tietoja, jotka näytetään käyttöliittymässä:

Nämä tiedot tallennetaan paikallisesti muokkaamattomassa muodossa ja niitä voi tarkastella kaikilla tietokoneen käyttäjätileillä.

Kaspersky suojaa kaikkea tällä tavoin vastaanotettua tietoa lain ja asianmukaisten Kasperskyn sääntöjen mukaan.

Kaspersky käyttää kaikkia vastaanottamiaan tietoja vain koostemuodossa ja yleisinä tilastoina. Kokonaistilastot luodaan automaattisesti lähteen vastaanotetuista tiedoista ja ne eivät sisällä mitään henkilökohtaisia tai muita luottamuksellisia tietoja. Alkuperäiset saadut tiedot tuhotaan, kun uutta tietoa kertyy (kerran vuodessa). Koostettuja tilastotietoja säilytetään toistaiseksi.