Over de gegevensverstrekking (Europese Unie)

U kunt informatie bekijken over de gegevens die worden verstrekt aan Kaspersky met een oudere versie van het programma:

Kaspersky Security Cloud wordt gedistribueerd in de Europese Unie en voldoet aan de voorwaarden van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Tijdens de installatie van Kaspersky Security Cloud wordt je gevraagd de voorwaarden van de Gebruiksrechtovereenkomst en het Privacybeleid door te lezen en te accepteren. Wanneer je de Gebruiksrechtovereenkomst accepteert, bevestig je dat je de vereiste minimumleeftijd hebt om Kaspersky Security Cloud binnen de Europese Unie te installeren.

Je wordt ook gevraagd om de Verklaring van KSN en de Marketingverklaring te accepteren. Als je dit doet, kan Kaspersky je extra voordelen bieden. Als je ervoor kiest om deze verklaringen te accepteren, kun je later in de programmavoorkeuren altijd aangeven dat je ze niet langer accepteert.

Gebruiksrechtovereenkomst

Om ervoor te zorgen dat de Rechthebbende en/of zijn Partners aan de verplichtingen van deze Licentieovereenkomst kunnen voldoen, moet de Rechthebbende informatie ontvangen en verwerken zoals wordt beschreven in Sectie B Clausule 1 voor de aangegeven doeleinden. Dergelijke informatie kan worden beschouwd als persoonlijke informatie volgens de toepasselijke wetgeving van sommige landen.

Activering van de Software en verificatie van de rechtmatigheid van het gebruik van de Software.

De Rechthebbende moet verifiëren dat de licentie die je zult gebruiken legaal is tijdens de activatie en het gebruik van de Software. Hiertoe moet de Rechthebbende de volgende informatie verwerken en ontvangen over de Software, de Licentie die je hebt verkregen, en de Computer waarop je de Software installeert, met name: type, versie en gelokaliseerde versie van de geïnstalleerde Software, versies van de geïnstalleerde updates, het ID van de Computer en het ID van de Software-installatie op de Computer, de activatiecode en het unieke ID van activatie van de huidige licentie, type, versie en woordgrootte van het besturingssysteem, de naam van de virtuele omgeving als de Software is geïnstalleerd in de virtuele omgeving, en ID's van Softwareonderdelen die actief zijn op het moment dat de informatie wordt verstrekt.

Beheer van Computerbescherming en verworven licenties via de My Kaspersky-website.

De My Kaspersky-website helpt je bij het externe beheer van de gekochte licenties en de bescherming van je Computer. Deze functionaliteit vereist dat de Rechthebbende informatie van je Computer ontvangt en verwerkt over de Software, de verworven licentie, informatie over de Computer, met name:

U voorzien van de basisfunctionaliteit van de aangeschafte Software.

De basisfunctionaliteit van de Software zoals beschreven in de Gebruikershandleiding is het beschermen van de Gebruiker tegen bekende risico's voor informatiebeveiliging. Om deze basisfunctionaliteit te kunnen bieden, moet de Rechthebbende tijdens je gebruik van de Software van je apparaat informatie ontvangen en verwerken met betrekking tot de geïnstalleerde Software, de aangeschafte licentie, de gescande objecten, gevonden bedreigingen en infecties op de Computer, informatie over de Computer en apparaten die hierop zijn aangesloten en de activiteiten van de Computer op internet, met name:

Verklaring van Kaspersky Security Network

Bepaalde gegevens die worden verwerkt in het kader van de KSN-verklaring kunnen volgens de wetten van bepaalde landen worden beschouwd als persoonlijke gegevens. Met jouw toestemming worden de volgende gegevens op grond van deze KSN-verklaring op automatisch op regelmatige basis aan de Rechthebbende verstuurd:

De Kaspersky Security Network-service kan volledige bestanden (bijvoorbeeld objecten die zijn gedetecteerd via kwaadwillige koppelingen die door criminelen kunnen worden gebruikt om uw Computer en/of hun onderdelen te beschadigen) verwerken en indienen bij Kaspersky Lab voor aanvullend onderzoek.

Om het opgegeven doel van het verbeteren van de efficiëntie van de door de Software geboden beveiliging te bereiken, kan de Rechthebbende bovendien objecten ontvangen die door indringers kunnen worden gebruikt om de Computer te beschadigen en die risico's voor de gegevensbeveiliging kunnen vormen. Dergelijke objecten zijn:

Deze activiteitenoverzichten voor applicaties bevatten de volgende informatie over bestanden en processen:

Lees de Verklaring van Kaspersky Security Network

Verklaring over gegevensverwerking voor marketingdoeleinden (Marketingverklaring)

De Rechthebbende verwerkt gegevens voor marketingdoeleinden overeenkomstig deze Marketingverklaring teneinde:

Bepaalde gegevens die worden verwerkt in het kader van deze Marketingverklaring kunnen worden beschouwd als persoonlijke gegevens volgens de wetten van sommige landen. Met jouw toestemming worden regelmatig de volgende gegevens automatisch naar de Rechthebbende verzonden op basis van deze Marketingverklaring:

Marketingverklaring lezen

Verstrekking van informatie

U gaat akkoord met de verzending van de volgende informatie om het programma tijdens database- en module-updates te identificeren:

Om het legitieme gebruik van het programma te controleren, behoudt Kaspersky zich het recht voor middelen te gebruiken om te controleren of je een gelicentieerd exemplaar van het programma hebt.

Het programma kan de volgende licentie-informatie voor de controle van het legitieme gebruik van het programma versturen naar Kaspersky:

Het programma verwerkt en bewaart ook de volgende persoonlijke gegevens die in de programma-interface worden weergegeven:

Deze gegevens worden lokaal en in ongewijzigde vorm bewaard en kunnen met elk gebruikersaccount op de computer worden bekeken.

Kaspersky beschermt alle ontvangen informatie in overeenstemming met de wetgeving en de toepasselijke Kaspersky-voorschriften.

Kaspersky gebruikt de ontvangen informatie op anonieme wijze en alleen voor algemene statistieken. Globale statistieken worden automatisch gegenereerd op basis van de ontvangen brongegevens en bevatten geen persoonlijke of andere vertrouwelijke gegevens. De oorspronkelijk ontvangen informatie wordt vernietigd wanneer nieuwe informatie wordt verzameld (eenmaal per jaar). Cumulatieve statistieken worden voor onbepaalde duur bewaard.