Om dataskydd (Europeiska Unionen)

Du kan se information om uppgifterna som tillhandahålls till Kaspersky genom att använda tidigare versioner av programmet:

Vid distribution inom den Europeiska unionen uppfyller Kaspersky Security Cloud reglerna i den Allmänna dataskyddsförordningen (GDPR).

Under installationen av Kaspersky Security Cloud blir du ombedd att läsa och godkänna villkoren för slutanvändarlicensavtalet och integritetspolicyn. När du godkänner licensavtalet för slutanvändare, bekräftar du att du har den ålder som krävs för att installera Kaspersky Security Cloud inom Europeiska unionen.

Du ombes också att acceptera KSN-meddelandet och Meddelande om marknadsföring vilket gör det möjligt för Kaspersky att erbjuda dig ytterligare fördelar. Om du väljer att acceptera dessa meddelanden kan du fortfarande när som helst upphäva ditt samtycke via programinställningarna.

Licensavtal för slutanvändare

För att rättsinnehavaren eller dess partner ska kunna fullgöra sina skyldigheter enligt detta licensavtal måste rättsinnehavaren ta emot och behandla informationen som beskrivs i avsnitt B, klausul 1 för de angivna ändamålen. Sådan information kan betraktas som personlig enligt gällande lagar i vissa länder.

Aktivering av programvara och kontroll av huruvida användningen av programvaran är lagenlig.

Rättsinnehavaren måste kontrollera att licensen du använder är giltig vid aktivering och under användning av programvaran. För att kunna göra det måste rättsinnehavaren erhålla och behandla följande information om programvaran, licensen du har köpt och den dator där du installerar programvaran: den installerade programvarans typ, version och lokaliseringsversion, versioner av installerade uppdateringar, identifierare för datorn och för programvaruinstallationen på datorn, aktiveringskoden och den unika identifieraren för aktivering av den aktuella licensen, operativsystemets typ, version och textstorlek, namnet på den virtuella miljön om programvaran är installerad i den virtuella miljön och identifierare för de programvarukomponenter som är aktiva vid den tidpunkt då informationen överförs.

Hantering av datorskydd och förvärvade licenser via My Kaspersky-webbplatsen.

Med hjälp av My Kaspersky-webbplatsen kan du fjärrhantera dina förvärvade licenser och skyddet av din dator. Denna funktion kräver att rättsinnehavaren mottar och behandlar information från din dator om programvaran, den förvärvade licensen och datorn, närmare bestämt:

Tillhandahållande av den anskaffade programvarans kärnfunktion.

Programvarans kärnfunktion är, så som anges i användarhandboken, att skydda användaren från kända informationssäkerhetshot. För att kunna tillhandahålla denna kärnfunktion måste rättsinnehavaren medan du använder programvaran erhålla och behandla information från din enhet om den installerade programvaran, den förvärvade licensen, genomsökta objekt, upptäckta hot och angrepp mot datorn, information om datorn och enheter som är anslutna till den och datorns aktivitet på internet, närmare bestämt:

Meddelande om Kaspersky Security Network

Vissa av de data som behandlas inom ramen för detta KSN-meddelande kan räknas som personuppgifter enligt lagstiftningen i vissa länder. Med ditt samtycke kommer följande data automatiskt att skickas regelbundet till rättsinnehavaren inom ramen för detta KSN-meddelande:

Tjänsten Kaspersky Security Network kan behandla och överföra hela filer (exempelvis objekt som upptäcks genom skadliga länkar som kan användas av brottslingar för att skada din dator) och/eller dess delar, till Kaspersky Lab för ytterligare undersökning.

I syfte att uppnå det angivna syftet att förbättra effektiviteten av skyddet som tillhandahålls av programvaran kan rättsinnehavaren få objekt som skulle kunna utnyttjas av inkräktare i syfte att skada datorn och skapa informationssäkerhetshot. Sådana objekt är:

Sådana programaktivitetsrapporter kan innehålla följande information om filer och processer:

Läs Meddelande om Kaspersky Security Network

Meddelande om databehandling för marknadsföringsändamål (”Meddelande om Marknadsföring”)

Rättsinnehavaren behandlar data för marknadsföringsändamål i enlighet med detta meddelande om marknadsföring för att:

Vissa data som behandlas enligt det här Meddelandet om marknadsföring kan betraktas som personuppgifter enligt lagarna i vissa länder. Med ditt samtycke skickas följande data automatiskt och regelbundet till rättsinnehavaren i enlighet med det här Meddelandet om marknadsföring:

Läs Meddelande om marknadsföring

Informationsskydd

Du godkänner att lämna följande information i syfte att möjliggöra programidentifiering under databas- och moduluppdateringar:

För att kontrollera programmets legitimitet förbehåller sig Kaspersky rätten att använda sätt för att verifiera att du har en licensierad kopia av programmet.

Programmet kan skicka följande licensinformation till Kaspersky som krävs för att verifiera legitimiteten för programvaran använd:

Programmet bearbetar och lagrar även följande typer av personuppgifter i programgränssnittet:

Dessa data lagras lokalt i en icke-modifierad form, och kan visas under alla användarkonton på datorn.

Kaspersky skyddar all information som tagits emot i enlighet med lag och gällande Kaspersky-regler.

Kaspersky använder all information som erhålls i anonymiserad form som allmänna statistiska uppgifter. Sammanställd statistik genereras automatiskt från källinformationen som erhålls och innehåller inte några personliga eller andra konfidentiella data. Den ursprungliga informationen som erhålls förstörs då ny information ackumuleras (en gång per år). Sammanställd statistik sparas på obegränsad tid.