Gedetailleerde scanresultaten bekijken

Zo bekijkt u gedetailleerde scanresultaten:

1. Open het contextmenu door rechts te klikken op het pictogram van Kaspersky Security Scan in het systeemvak van de Microsoft Windows-taakbalk.
  2. Selecteer in het contextmenu de optie Scanresultaten bekijken.

Het venster Resultaten van de scan wordt geopend.

3. Selecteer een van de volgende onderdelen om een gedetailleerd rapport te bekijken:
    • Malware bevat een gedetailleerd rapport over kwaadaardige programma’s die op de computer zijn gedetecteerd.
    • Systeembescherming bevat een gedetailleerd rapport over de beschermingsstatus van het besturingssysteem van de computer. In het rapport leest u:
      • Of het antivirusprogramma en de firewall actief zijn op de computer en welke status ze hebben.
      • Of de antivirusdatabases van het geïnstalleerde antivirusprogramma op de computer up-to-date zijn.

Als de antivirusdatabases zijn verouderd, verschijnt een overeenkomstig bericht in het rapport.

• Andere problemen bevat een gedetailleerd rapport over mogelijke problemen met de instellingen van het besturingssysteem.

Als u vindt dat een probleem in dit onderdeel irrelevant is, selecteert u het in de lijst en klikt u op De knop Negeren. U kunt alle problemen in dit onderdeel negeren. Kaspersky Security Scan houdt geen rekening met genegeerde problemen bij de weergave van algemene scanresultaten. Genegeerde problemen worden naar het onderdeel Genegeerde problemen verplaatst.

• Genegeerde problemen bevat een gedetailleerd rapport over problemen die u eerder hebt genegeerd.

Als u een probleem wilt terugzetten in het onderdeel Andere problemen, selecteert u er een in de lijst en klikt u op De knop Niet negeren.

• Aanbevelingen bevat tips om de beschermingsstatus van de computer te verbeteren.
    • Onbekende problemen bevat een gedetailleerd rapport over bestanden die het programma om een bepaalde reden niet heeft gescand (bijvoorbeeld wachtwoordbeveiligde archieven).

Klik op de knop Lijst opnieuw controleren om gedetecteerde problemen opnieuw te scannen.

Na het bekijken van een rapport over een scan wilt u wellicht actie ondernemen om de computer te beschermen:

De eerste stap bij het oplossen van gedetecteerde problemen is klikken op de groene knop rechts boven in het venster Resultaten van de scan.