A pénzügyi tranzakciók és online vásárlások védelméről

A bankok és fizetési rendszerek webhelyein megadott bizalmas adatok (például bankkártyaszámok és online bankolás jelszavai) védelméhez, valamint az internetes fizetésekkor a lopások elkerülése érdekében a Kaspersky Total Security lehetővé teszi az ilyen webhelyek Védett böngészőben történő megnyitását.

A Védett böngésző egy különleges böngésző-üzemmód, mely arra szolgál, hogy megvédje az adatait, miközben bankok vagy fizetési rendszerek webhelyeihez fér hozzá. A Védett böngésző egy elszigetelt környezetben indul el, így megakadályozza, hogy más alkalmazások a kódjukat a Védett böngésző folyamatába bejuttassák. A Kaspersky Total Security különleges profilokat készít a Mozilla Firefox és a Google Chrome böngészők számára, így megelőzi, hogy harmadik féltől származó kiegészítők a Védett böngésző működését befolyásolják. Az alkalmazás nem hat ki azokra az adatokra, amelyeket a böngészők a számukra létrehozott profilokban mentenek.

Ha Chromium-alapú Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox vagy Internet Explorer böngészőt használ, a Védett böngésző egy új ablakban jelenik meg.

Az alkalmazás a Kaspersky védelem bővítményt használja számos Védett böngésző funkció biztosításához.

A szoftveres követelményeket nem teljesítő böngészők nem működnek Védett böngésző módban. Az ilyen böngészők helyett vagy a Chromium-alapú Microsoft Edge vagy az alkalmazás beállításaiban konfigurált másik böngésző indul el Védett böngésző módban.

A Védett böngésző nem futtatható a következő feltételek mellett:

Védett böngésző futtatása a Yandex Browserben

A Kaspersky Total Security bizonyos korlátozásokkal támogatja a pénzügyi tranzakciók védelmét a Yandex Browserben. A védett böngésző futtatásához az alkalmazás egy speciális parancsfájlt illeszt a weboldalba (és a forgalomba). A Kaspersky védelem bővítmény nem elérhető. A Privát böngészés és a Reklámcsíkblokkoló összetevők működnek, de a Yandex Browserben nem konfigurálhatók.

Védett böngésző funkciói

A Védett böngésző módban az alkalmazás az alábbi fenyegetési típusok ellen nyújt védelmet:

Védett böngésző állapota

Ha egy webhelyet Védett böngészőben nyit meg, megjelenik egy keret a böngészőablak szélein. E keret színe jelzi a védelmi állapotot.

A böngészőablak kerete az alábbi színjelzéseket jelenítheti meg:

A képernyőmentések elleni védelemről

A védett webhelyek böngészésekor az adatok védelme érdekében a Kaspersky Total Security megakadályozza, hogy a kémprogramok illetéktelenül képernyőmentéseket készítsenek. A képernyőmentések elleni védelem alapértelmezés szerint engedélyezve van. A képernyőképek elleni védelem akkor is működik, ha a hardveres virtualizáció le van tiltva.

A vágólapon lévő adatok védelme

A Kaspersky Total Security blokkolja az alkalmazások illetéktelen hozzáférését a vágólaphoz internetes fizetések végzése közben, ezzel megakadályozva azt, hogy bűnözők ellopják az adatokat. Ez a blokkolás csak akkor aktív, ha egy nem megbízható alkalmazás illetéktelenül megpróbál hozzáférni a vágólaphoz. Ha egyik alkalmazás ablakából kézileg adatokat másol egy másik alkalmazás ablakába (például a Jegyzettömbből egy szövegszerkesztő-ablakba), akkor a vágólaphoz való hozzáférés engedélyezett.

A vágólapvédelem nem fut, ha a hardveres virtualizáció le van tiltva a számítógépen.

Ha a Védett böngészőt a Microsoft Windows 10 operációs rendszerben indítja el, a Kaspersky Total Security blokkolni fogja az univerzális Windows-alkalmazások vágólappal való interakcióját.

Oldal tetejére