Hangrögzítő eszközökről érkező hangadatfolyam védelme

Előfordulhat, hogy behatolók próbálnak illetéktelenül hozzáférni a hangrögzítő eszközök hangadatfolyamaihoz speciális szoftverekkel. A hangrögzítő eszközök a számítógéphez csatlakoztatott vagy beépített mikrofonok, melyek a hangkártya felületén keresztül képesek hang-adatfolyamot (bemeneti jelet) továbbítani. A Kaspersky Total Security figyeli, hogy mely alkalmazások fogadnak hangadatfolyamot a hangrögzítő eszközökről, és megvédik a hangadatfolyamot az illetéktelen elfogástól.

A Kaspersky Total Security alapértelmezés szerint a Nem megbízható és Magas korlátozás megbízhatósági csoportokba tartozó alkalmazások esetén blokkolja a számítógéphez csatlakoztatott hangrögzítő eszközökről érkező hang-adatfolyam fogadását. Manuálisan engedélyezheti, hogy az alkalmazások fogadják a hangrögzítő eszközöktől jövő hangadatfolyamot.

Ha egy, az Alacsony korlátozás megbízhatósági csoportba tartozó alkalmazás hozzáférést kér egy hangrögzítő eszközhöz, a Kaspersky Total Security értesítést jelenít meg, és megkéri a felhasználót, hogy adja meg, engedélyezi-e az alkalmazás számára a hozzáférést a hangrögzítő eszköz hangadatfolyamához. Ha a Kaspersky Total Security nem tudja ezt az értesítést megjeleníteni (például mert még nem töltődött be a Kaspersky Total Security grafikus felülete), akkor az Alacsony korlátozás megbízhatósági csoportba tartozó alkalmazás engedélyt kap a hangrögzítő eszköz hangadatfolyamának elérésére.

A Megbízható csoportba tartozó összes alkalmazás alapértelmezés szerint hozzáférhet a hangrögzítő eszközök hangadatfolyamához.

A hangadatfolyamok védelme a következő speciális jellemzőkkel rendelkezik:

A Kaspersky Total Security nem garantálja azon hang-adatfolyamok védelmét,amelyek DSLR kamerákból, videokamerákból és akciókamerákból érkeznek.

Oldal tetejére