Over Kaspersky Internet Security

Kaspersky Internet Security levert uitgebreide bescherming tegen diverse soorten dreigingen voor de gegevensbeveiliging, netwerk- en phishingaanvallen en spam. Diverse functies en beschermingsonderdelen zijn beschikbaar als onderdeel van Kaspersky Internet Security om een uitgebreide bescherming te leveren.

Computerbescherming

Elk soort dreiging wordt door een speciaal beschermingsonderdeel afgehandeld. U kunt beschermingsonderdelen in- en uitschakelen en de instellingen ervan configureren.

Naast de realtime bescherming geboden door de beschermingsonderdelen adviseren we uw computer periodiek te scannen op virussen en andere malware. Dit is noodzakelijk om de mogelijke verspreiding van kwaadaardige programma's uit te sluiten die niet door beschermingsonderdelen ontdekt zijn omdat bijvoorbeeld een laag beveiligingsniveau was ingesteld, of om andere redenen.

Als u Kaspersky Internet Security up-to-date wilt houden, moet u de databases en programmamodules bijwerken die het programma gebruikt.

Sommige specifieke taken die nu en dan moeten worden gestart (zoals de verwijdering van sporen van gebruikersactiviteit in het besturingssysteem), worden uitgevoerd met behulp van geavanceerde tools en wizards.

Hierna volgt een beschrijving van de logica bij de interactie van beschermingsonderdelen wanneer Kaspersky Internet Security is ingesteld op de modus die wordt aanbevolen door experts van Kaspersky (dus met de standaard programma-instellingen).

Anti-Virus voor bestanden

Anti-Virus voor bestanden voorkomt infectie van het bestandssysteem van de computer. Het onderdeel start bij de opstart van het besturingssysteem, blijft continu in het RAM van de computer en scant alle bestanden die worden geopend, opgeslagen of gestart op uw computer en alle aangesloten schijven. Kaspersky Internet Security onderschept elke poging om een bestand te openen en scant het bestand op bekende virussen en andere malware. Verdere toegang tot het bestand wordt alleen toegestaan als het bestand niet is geïnfecteerd of succesvol is gedesinfecteerd door het programma. Als een bestand om welke reden dan ook niet kan worden gedesinfecteerd, wordt het verwijderd. In dat geval wordt een kopie van het bestand in Quarantaine geplaatst. Als een geïnfecteerd bestand wordt geplaatst op dezelfde plaats waar het verwijderde bestand met dezelfde naam zich bevond, slaat Quarantaine slechts een kopie van het laatste bestand op. Er wordt geen kopie van het vorige bestand met dezelfde naam opgeslagen.

Mail Anti-Virus

Mail Anti-Virus scant inkomende en uitgaande e-mailberichten op uw computer. Een e-mailbericht is alleen beschikbaar voor de ontvanger als het geen gevaarlijke objecten bevat.

Web Anti-Virus

Web Anti-Virus onderschept en blokkeert de uitvoering van scripts op websites als deze een dreiging vormen. Web Anti-Virus bewaakt ook al het internetverkeer en blokkeert de toegang tot gevaarlijke websites.

IM Anti-Virus

IM Anti-Virus zorgt ervoor dat u Instant Messengers veilig kunt gebruiken. Het onderdeel beveiligt de informatie die uw computer binnenkomt via IM-protocollen. IM Anti-Virus zorgt ervoor dat u veilig kunt werken met verschillende instant messengers.

Programmacontrole

Programmacontrole registreert acties van programma's in het besturingssysteem en beheert de activiteiten van programma's op basis van de groep waaraan het onderdeel ze heeft toegewezen. Voor elke groep programma's is een reeks regels opgegeven. Deze regels bepalen tot welke bronnen van het besturingssysteem de programma's toegang hebben.

Programmabeheer

Met Programmabeheer kunt u de geïnstalleerde programma's op de computer beheren.

Webcambescherming

Webcambescherming blokkeert de onbevoegde toegang tot de webcam en meldt u dat de toegang is geblokkeerd.

Firewall

Firewall waarborgt uw veiligheid wanneer u lokale netwerken en het internet gebruikt. Het onderdeel filtert alle netwerkactiviteit met twee soorten regels: regels voor programma's en pakketregels.

Netwerkmonitor

Netwerkmonitor is ontworpen voor de bewaking van netwerkactiviteit in realtime.

Systeembewaking

Het onderdeel Systeembewaking draait de wijzigingen in het besturingssysteem terug die schadelijke of andere activiteit van programma's heeft gemaakt.

Het onderdeel beschermt tegen malware, inclusief:

De uitschakeling van dit onderdeel wordt afgeraden.

Network Attack Blocker

De Network Attack Blocker wordt gestart bij het starten van het besturingssysteem, en scant inkomend netwerkverkeer op activiteiten die kenmerkend zijn voor netwerkaanvallen. Wanneer een poging tot aanval op uw computer wordt gedetecteerd, blokkeert Kaspersky Internet Security alle netwerkactiviteit die de aanvallende computer op uw computer richt.

Anti-Spam

Anti-Spam scant inkomende e-mailberichten op spam. Alle berichten met spam worden gemarkeerd met een speciale header.

Anti-Phishing

Met Anti-Phishing kunt u URL's controleren om na te gaan indien ze voorkomen op de lijsten met phishing-URL's. Dit onderdeel is ingebouwd in Web Anti-Virus, Anti-Spam en IM Anti-Virus.

Anti-Banner

Anti-Banner blokkeert banners van advertenties op websites en in programma-interfaces.

Private Browsing

Private Browsing detecteert verzoeken die door de browser worden verstuurd naar trackingservices en kan verzoeken aan en antwoorden van trackingservices zo wijzigen dat uw online activiteit niet wordt gevolgd.

Veilig Bankieren

Veilig Bankieren beschermt vertrouwelijke gegevens bij het gebruik van services voor online bankieren en betaalsystemen en voorkomt diefstal van geld bij het verrichten van online betalingen.

Veilige gegevensinvoer

Veilige toetsenbordinvoer biedt bescherming tegen keyloggers wanneer u persoonlijke gegevens op websites invoert. Schermtoetsenbord voorkomt de onderschepping van gegevens die worden ingevoerd via het hardwarematige toetsenbord en beschermt persoonlijke gegevens tegen pogingen tot onderschepping aan de hand van schermafbeeldingen.

Modus Vertrouwde programma's

De modus Vertrouwde programma's beschermt de computer tegen programma's die mogelijk onveilig zijn. Wanneer de modus Vertrouwde programma's is ingeschakeld, zorgt Kaspersky Internet Security ervoor dat alleen vertrouwde programma's worden uitgevoerd (bijvoorbeeld op basis van informatie over een programma vanuit Kaspersky Security Network of een vertrouwde digitale handtekening).

Ouderlijk Toezicht

Ouderlijk Toezicht is ontworpen voor de bescherming van kinderen en tieners tegen dreigingen door het gebruik van computers en internet.

Met Ouderlijk Toezicht kunt u flexibele beperkingen voor de toegang tot bronnen en programma's instellen voor verschillende gebruikers, afhankelijk van hun leeftijd. Daarnaast kunt u met Ouderlijk Toezicht statische rapporten over de activiteiten van gecontroleerde gebruikers bekijken.

My Kaspersky

Als Kaspersky Internet Security op een computer is geïnstalleerd, kunt u de bescherming van deze computer op afstand beheren vanuit de My Kaspersky.

Secure Connection

Kaspersky Internet Security beschermt uw gegevens wanneer u verbonden bent met onveilige wifinetwerken.

In deze Help-sectie

Nieuwigheden

Hardware- en softwarevereisten

Compatibiliteit met andere Kaspersky-programma’s