Computer scannen

Een scan is noodzakelijk om de computer veilig te houden. Start daarom regelmatig een malware-scan en voorkom de mogelijke verspreiding van malware die niet door de beschermingsonderdelen wordt gedetecteerd wegens een te laag beschermingsniveau of andere redenen. Het onderdeel biedt computerbescherming met behulp van antivirusdatabases, de Kaspersky Security Network-cloudservice en heuristische analyse.

Kaspersky Endpoint Security heeft de volgende standaardtaken vooraf gedefinieerd: Volledige Scan, Kritieke Gebiedenscan, Aangepaste Scan. Als het Kaspersky Security Center-beheersysteem is geïmplementeerd in uw bedrijf, kunt u een Malware-scan-taak maken en de scan configureren. De taak Achtergrondscan is ook beschikbaar in Kaspersky Security Center. De achtergrondscan kan niet worden geconfigureerd.

Een scantaak starten via Beheerconsole (MMC)

Een scantaak starten via de Webconsole en Cloudconsole

Een scantaak starten via de programma-interface

Als gevolg hiervan scant Kaspersky Endpoint Security de computer en als er een dreiging wordt gedetecteerd, voert het de actie uit die is geconfigureerd in de programma-instellingen. Meestal probeert het programma geïnfecteerde bestanden te desinfecteren. Als gevolg hiervan kunnen de geïnfecteerde bestanden de volgende statussen ontvangen: