MDR en EDR Optimale-licenties

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt de functionaliteit van de Kaspersky Managed Detection and Response (MDR) en Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum (EDR Optimum) oplossingen. U kunt Kaspersky Endpoint Security met deze oplossingen in verschillende configuraties gebruiken en een aangepast beveiligingssysteem bouwen dat aan uw specifieke vereisten voldoet. Om dit te doen, moet u een licentie aanschaffen voor elk van de oplossingen. De licentie kan betrekking hebben op het recht om een enkele oplossing (bijvoorbeeld MDR Add-on) of meerdere oplossingen, [EDR Optimum+MDR] Add-on, te gebruiken.

MDR en EDR Optimum ondersteunen de volgende licentiemethoden:

Kaspersky Endpoint Security staat het toevoegen van slechts één actieve sleutel toe voor MDR- en EDR Optimum-licenties. Als u beide oplossingen moet activeren, moet u daarom één [EDR Optimum+MDR] Add-on-sleutel toevoegen in plaats van een afzonderlijke sleutel voor elke oplossing. U kunt ook één reservecodes toevoegen.

Als je een BLOB-bestand hebt gebruikt bij het implementeren van MDR, heb je geen aparte sleutel nodig om MDR te activeren. Het BLOB-bestand bevat al licentie-informatie.

Initiële licentiebeheer van oplossingen

Bij de eerste implementatie van MDR en EDR Optimum worden de oplossingen op dezelfde manier geactiveerd als de Kaspersky Endpoint Security-programma. U kunt een sleutel toevoegen met de Licentie toevoegen taak of gebruik de functie voor automatische sleuteldistributie. De licentiesleutel wordt aan het programma toegevoegd als een tweede actieve sleutel of als een reservesleutel als u het betreffende selectievakje inschakelt.

Overstappen van de ene licentie naar de andere

Als uw organisatie al een van deze oplossingen heeft geïmplementeerd en de bijbehorende sleutel aan het programma heeft toegevoegd, zijn er enkele speciale overwegingen bij het licentiebeheer van de nieuwe configuratie. Bij het overschakelen naar een andere licentie, voegt het programma de nieuwe sleutel niet toe aan het programma, maar vervangt de huidige sleutel door de nieuwe sleutel. De reden hiervan is de beperking waardoor het programma slechts één sleutel kan toevoegen om MDR en EDR Optimum te activeren.

Stel voor dat uw organisatie de [EDR Optimum+MDR] oplossing heeft geïmplementeerd en u heeft besloten om over te schakelen op de MDR Add-on configuratie. Om over te schakelen naar de nieuwe configuratie, moet u de [EDR Optimum+MDR] Add-on-sleutel vervangen door de MDR Add-on-sleutel.

Een aparte licentie voor EDR Optimum en MDR ([EDR Optimum+MDR] Add-on) is niet meer beschikbaar. Als u beide oplossingen wilt gebruiken, moet u MDR activeren met een BLOB-bestand en EDR Optimum met een licentiesleutel.

Met de automatische functie sleuteldistributie weigert het programma licentiesleutels die hetzelfde aantal oplossingen dekken. Dat wil zeggen, als u een EDR Optimum Add-on-sleutel hebt toegevoegd, kunt u deze sleutel niet vervangen door een MDR Add-on-sleutel. U kunt de EDR Optimum Add-on-sleutel echter vervangen door een [EDR Optimum+MDR] Add-on-sleutel. Het programma weigert ook sleutels als u een MDR Add-on-sleutel probeert te vervangen door een EDR Add-on-sleutel. Om een sleutel te vervangen, kunt u de Licentie toevoegen taak uitvoeren. De Licentie toevoegen task maakt het mogelijk om licentiesleutels te vervangen door een willekeurig aantal oplossingen.

Als u een [EDR Optimum+MDR] Add-on-reservesleutel hebt toegevoegd, moet u om een EDR Optimum Add-on of MDR Add-on-sleutel correct toe te voegen eerst de reservesleutel vervangen door een EDR Optimum Add-on of MDR Add-on-sleutel, of anders de reservesleutel verwijderen en vervolgens de actieve sleutel vervangen.