Kaspersky Private Security Network (KPSN) este o soluție care permite utilizatorilor de computere care găzduiesc Kaspersky Endpoint Security sau alte aplicații Kaspersky să obțină acces la bazele de date privind reputația ale Kaspersky și la alte date statistice, fără a trimite date către Kaspersky de la propriile lor computere. Kaspersky Private Security Network vă permite să utilizați propria bază de date locală privind reputația pentru a verifica reputația obiectelor (fișiere sau adrese URL). Reputația unui obiect adăugat la baza de date locală de reputație are o prioritate mai mare decât una adăugată la KSN/KPSN. De exemplu, imaginați-vă că Kaspersky Endpoint Security scanează un computer și solicită reputația unui fișier în KSN/KPSN. Dacă fișierul are o reputație Nu este de încredere în baza de date locală de reputație, dar are o reputație De încredere în KSN/KPSN, Kaspersky Endpoint Security va detecta fișierul ca fiind Nu este de încredere și va întreprinde acțiunea definită pentru amenințările detectate.
Cu toate acestea, în unele cazuri, Kaspersky Endpoint Security ar putea să nu solicite reputația unui obiect în KSN/KPSN. În acest caz, Kaspersky Endpoint Security nu va primi date din baza de date locală a reputației a KPSN. Este posibil ca Kaspersky Endpoint Security să nu solicite reputația unui obiect în KSN/KPSN din următoarele motive:
Aplicațiile Kaspersky utilizează baze de date de reputație offline. Bazele de date de reputație offline sunt concepute pentru a optimiza resursele în timpul funcționării aplicațiilor Kaspersky și pentru a proteja obiectele importante de pe computer. Bazele de date de reputație offline sunt create de experți Kaspersky pe baza datelor din Kaspersky Security Network. Aplicațiile Kaspersky actualizează bazele de date de reputație offline cu baze de date antivirus ale aplicației respective. Dacă bazele de date de reputație offline conțin informații despre un obiect scanat, aplicația nu solicită reputația acestui obiect de la KSN/KPSN.
Excluderile de la scanare (zona de încredere) sunt configurate în setările aplicației. În acest caz, aplicația nu ia în considerare reputația obiectului din baza de date locală de reputație.
Aplicația utilizează tehnologii de optimizare a scanării, cum ar fi iSwift sau iChecker, sau memorează în cache cererile de reputație în KSN/KPSN. În acest caz, este posibil ca aplicația să nu solicite reputația obiectelor scanate anterior.
Pentru a-și optimiza volumul de lucru, aplicația scanează fișiere cu un anumit format și dimensiune. Lista formatelor relevante și a limitelor de dimensiune sunt stabilite de experții Kaspersky. Această listă este actualizată cu bazele de date antivirus ale aplicației. De asemenea, puteți configura setările de optimizare a scanării în interfața aplicației, de exemplu, pentru componenta File Threat Protection.