Webcontrole voor virtuele machines

Webcontrole regelt het verkeer op de computer en op een virtuele machine die lokaal op de computer is geïmplementeerd. Dit werkt zonder dat u het Kaspersky Endpoint Security-programma op de lokale virtuele machine hoeft te installeren. Dit betekent dat als de gebruiker een website probeert te openen die wordt geblokkeerd door een regel voor webcontrole in een browser op de virtuele machine, het programma dat is geïnstalleerd op het hostbesturingssysteem van de computer weigert de toegang tot die website.

Webcontrole werkt anders op verschillende virtuele machines.

Oracle VM VirtualBox

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt zonder beperkingen Webcontrol-regels op virtuele Oracle VM VirtualBox-machines. Het programma kan al het verkeer van de virtuele machine regelen. Als een filter op gebruiker is geconfigureerd in Webcontrol-regels, werkt het programma correct omdat alle processen van de virtuele machines worden gestart door de lokale gebruiker.

VMware-werkstation

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt webcontrole-regels op virtuele machines VMware werkstation met beperkingen. Het programma ondersteunt geen regels met een filter op gebruiker geconfigureerd. Processen van virtuele machines worden uitgevoerd onder de systeemgebruiker (SYSTEM). Dit maakt het onmogelijk om de gebruiker te identificeren die de website probeert te openen op de virtuele machine.

Microsoft Hyper-V

Kaspersky Endpoint Security ondersteunt geen Webcontrol-regels op virtuele Microsoft Hyper-V-machines.