Dubbele VPN inschakelen

Met Kaspersky Dubbele VPN (ook bekend als multi-hop) kun je een keten van twee VPN-servers maken die zich in verschillende landen bevinden. Het op deze manier koppelen van VPN-servers biedt een extra encryptielaag die de veiligheid en privacy van je IP-adres verbetert.

Met de Dubbele VPN-functionaliteit kun je ook via een tussenliggende server verbinding maken met een gewenste VPN-server als je niet rechtstreeks verbinding kunt maken met de gewenste VPN-server.

Kaspersky Dubbele VPN maakt gebruik van geneste versleuteling: de tunnel tussen de client en de uitgangsserver is ingebed in de tunnel tussen de client en de tussenliggende server, wat een extra encryptielaag biedt tussen de client en de tussenliggende server. In beide gevallen wordt de versleuteling op de client uitgevoerd; gegevens worden niet versleuteld op de tussenliggende server. Dat betekent dat de tussenliggende server geen toegang heeft tot het clientverkeer dat er doorheen gaat.

In sommige gevallen vertraagt ​​het inschakelen van een dubbele VPN-verbinding je verkeer, omdat het via twee VPN-servers moet gaan die mogelijk duizenden kilometers uit elkaar liggen.

Dubbele VPN gebruikt het Catapult Hydra-protocol om de verbinding tot stand te brengen. Zorg ervoor dat de optie Catapult Hydra of Automatisch (aanbevolen) is geselecteerd in de programma-instellingen.

Schakel Dubbele VPN in