În fereastra principală a aplicației, faceți clic pe butonul .
Selectați Setări → Tunelare divizată.
Faceți clic pe butonul Selectează.
Aceasta deschide fereastra Tunelare divizată. În mod implicit, toate aplicațiile se conectează la Internet printr-o conexiune VPN.
Comutați butonul la Pornită.
Selectați una dintre cele două opțiuni:
Aplicații care nu se conectează niciodată prin VPN. Faceți clic pe butonul Selectează pentru a selecta aplicațiile care nu se vor conecta la Internet prin conexiunea VPN. Această configurație va fi aplicată și aplicațiilor care se execută deja. Dacă ați indicat că o aplicație care se execută nu ar trebui să se conecteze printr-o conexiune VPN, VPN-ul pentru această aplicație va fi oprit, dar aplicația va continua să funcționeze printr-o conexiune nesecurizată.
Aplicații care se conectează întotdeauna prin VPN. Faceți clic pe butonul Selectează pentru a selecta aplicațiile care nu se vor conecta la Internet prin conexiunea VPN. Dacă selectați această opțiune, aplicațiile care nu sunt în această listă nu se vor conecta la Internet prin VPN. Pentru executarea aplicațiilor din această listă, conexiunea VPN va fi restabilită. În timp ce conexiunea VPN este restabilită, datele sunt transferate prin conexiunea nesigură, chiar dacă funcția Buton pentru oprire de urgență este activată.
Bifați casetele de selectare de lângă aplicațiile relevante. Dacă doriți ca lista să afișeze și toate procesele care se execută, bifați caseta de selectare Arată toate procesele.
Dacă aplicația de care aveți nevoie nu se află în listă, faceți clic pe linkul Găsește aplicație pentru a deschide o fereastră Explorer.
În câmpul Nume fișier, specificați calea către fișierul executabil al aplicației și faceți clic pe Deschidere.
Aplicația va apărea în fereastra care arată aplicațiile care pot fi configurate pentru o conexiune VPN.
Faceți clic pe butonul Adaugă.
Aplicațiile selectate vor fi adăugate în fereastra Tunelare divizată.
Faceți clic pe butonul Salvează.
Puteți activa și dezactiva utilizarea unei conexiuni VPN individual pentru fiecare aplicație, utilizând butonul de comutare de lângă aplicație.
Dacă doriți să eliminați o aplicație din listă, faceți clic pe pictograma de lângă aplicație în fereastra Tunelare divizată.
Funcționalitatea tunelare divizată are următoarele limitări:
Tunelarea divizată funcționează numai pe Microsoft Windows 10 sau o versiune ulterioară. Dacă faceți upgrade unui sistem de operare mai vechi la aceste versiuni, trebuie să reinstalați Kaspersky VPN Secure Connection pentru ca funcționalitatea să devină disponibilă.
Tunelare divizată cu aplicații antivirus. În acest caz, Kaspersky VPN Secure Connection va afișa un mesaj de eroare.
Tunelarea divizată poate afecta funcționarea aplicației TeamViewer. Pentru a lucra cu TeamViewer, pur și simplu activați VPN fără această funcție.
Dacă o conexiune VPN este activată, toate aplicațiile, inclusiv cele adăugate la excluderi, vor folosi DNS-ul tunelului VPN în loc de DNS-ul utilizatorului.
Solicitările DNS de la aplicațiile din listă care sunt setate să funcționeze prin VPN nu trec întotdeauna direct prin serverul DNS al tunelului VPN. În anumite cazuri, solicitările DNS de la o aplicație pot fi trimise în afara tunelului VPN.
Setările VPN pentru aplicațiile selectate sunt aplicate căilor specificate doar aplicațiilor. Dacă o cale este modificată, de exemplu, dacă o aplicație din listă este actualizată, setările pentru aplicațiile selectate nu vor fi aplicate automat acesteia.