În timp ce utilizați aplicația, luați în considerare caracteristicile specifice ale dispozitivului dvs. și urmați instrucțiunile din documentația dispozitivului dvs.
Aplicația Kaspersky prezintă următoarele probleme cunoscute:
Este posibil să întâmpinați probleme la activarea abonamentului dacă ora de pe dispozitivul dvs. este oprită timp de 2 ore sau mai mult. Dacă întâmpinați probleme la activarea abonamentului, asigurați-vă că ora și data sunt setate corect pe dispozitivul dvs. Dacă acest lucru nu ajută, contactați Serviciu clienți.
Pe dispozitivele cu Android Go, este posibil ca aplicația să înceteze să mai funcționeze pentru o perioadă scurtă de timp. Acest lucru se întâmplă atunci când comutați între sau folosiți aplicații care necesită multe resurse în timp ce utilizați aplicația Kaspersky. Acest lucru este cauzat de amprenta redusă de memorie. Este posibil ca sistemul să vă anunțe că aplicația Kaspersky va reporni peste ceva timp. Dacă nu primiți notificarea sau aplicația Kaspersky nu repornește, vă recomandăm să lansați aplicația manual.
Pe Android 9-15, aplicația solicită permisiunea de a vă accesa locația dispozitivului pentru a găsi informații despre rețeaua Wi-Fi (SSID, BSSID). Aplicația folosește aceste date pentru a verifica rețelele Wi-Fi și pentru a activa VPN-ul, pentru a determina rețeaua dvs. Wi-Fi de acasă și pentru a vă informa despre dispozitivele conectate. Aplicația nu folosește datele primite pentru a urmări locația dispozitivului.
Pentru a oferi aplicației acces la locația dispozitivului, asigurați-vă mai întâi că utilizarea locației dispozitivului dvs. este activată și apoi acordați acces la locație - în special pentru aplicația Kaspersky. Pe unele dispozitive, trebuie să acordați permisiunile manual.
Numele secțiunii pentru gestionarea aplicațiilor poate varia în funcție de modelul dispozitivului și de sistemul de operare (de exemplu, Aplicații și notificări).
În lista de aplicații, găsiți aplicația Kaspersky și apăsați pe ea.
În secțiunea Permisiuni, puneți comutatorul Locație în poziția ON.
Atunci când utilizați aplicația Kaspersky, este posibil să primiți un mesaj „ Protecția ta este în pericol ”, ceea ce înseamnă că problemele de rețea împiedică aplicația să se conecteze serviciile Kaspersky. Acest lucru poate afecta funcțiile antivirus, unde este dispozitivul meu și anti-phishing, precum și disponibilitatea funcțiilor cu plată. Aceste probleme vă pot expune datele la riscuri. Modificarea setărilor de conexiune poate rezolva problema.
Această secțiune oferă doar instrucțiuni generale. Vă rugăm să consultați ghidul de utilizare furnizat de producătorul dispozitivului dvs. pentru instrucțiuni mai precise.
Pentru a modifica setările conexiunii:
Accesați Setările dispozitivului.
Accesați setările conexiunii.
Accesați secțiunea DNS privat.
Selectați „Nume de gazdă furnizor DNS privat” și introduceți un nume DNS. De exemplu, puteți tasta „dns.google” pentru a utiliza serverul DNS public al Google.
Pe dispozitivele cu abonament pentru aplicația Kaspersky, dacă ați descărcat corecțiile de securitate Google 2021-04-05 sau 2021-03-05, puteți întâmpina o problemă în care aplicația Kaspersky nu poate detecta automat malware-ul care a fost descărcat în browserele web (acest lucru a fost verificat în Chrome și Mozilla). Vă recomandăm să rulați o scanare manuală de fiecare dată când descărcați ceva într-un browser web și vă recomandăm cu tărie să nu descărcați fișiere necunoscute în browserele web.
Pe unele dispozitive pe care rulează Android 7.0-15.x, este posibil ca Navigare sigură și Mesagerie sigură să nu funcționeze în modul de economisire a bateriei. Activitatea rețelei este blocată pentru a economisi energia bateriei și, prin urmare, aplicația Kaspersky își pierde conexiunea cu Kaspersky Security Network. Acest lucru face imposibil de verificat dacă link-urile sunt sau nu sigure. Pentru a relua utilizarea funcției Navigare sigură, utilizați una dintre următoarele opțiuni:
Dezactivați manual modul de economisire a bateriei sau încărcați dispozitivul la nivelul la care modul de economisire a bateriei se oprește automat.
Adăugați aplicația Kaspersky la lista de excluderi pentru modul de economisire a bateriei.
Din cauza limitărilor tehnice, este posibil ca Navigare sigură să nu detecteze toate site-urile rău intenționate pe care le deschideți în Yandex Browser. În prezent, lucrăm pentru a depăși aceste limitări și pentru a face ca această funcție să opereze și în acest browser așa cum o face în alte browsere acceptate.
Pe unele dispozitive, Blocare aplicație este posibil să nu funcționeze conform așteptărilor în modul ecran divizat.
Pe unele dispozitive, dacă ați blocat aplicații utilizând funcția Blocare aplicație, este posibil să nu le puteți debloca folosind amprenta. În prezent lucrăm pentru a remedia această problemă. Deocamdată, vă sfătuim să deblocați aplicațiile folosind codul dvs. secret sau modelul de deblocare. Se știe că această problemă se întâmplă pe unele dispozitive cu nivelul de patch-uri de securitate Android începând cu 1 ianuarie 2021.
Aplicația Kaspersky nu blochează apelurile spam primite pe a doua linie.
Funcția Filtru apel este posibil să nu blocheze apelurile de la un număr care se încadrează în intervalul specificat în lista de contacte respinse. Începând cu versiunea 11.20.4.x aplicația nu acceptă blocarea după intervale numerice.
Funcția Monitorizare locuință inteligentă aplicația Kaspersky nu funcționează dacă această funcție este folosită deja în aplicația Kaspersky Security Cloud.
Dacă dispozitivul dvs. are modul de economisire a energiei activat, următoarele funcții au funcționalitate limitată:
Monitorizare locuință inteligentă
Fără permisiunea de a vă accesa locația, funcția Monitorizare locuință inteligentă nu va funcționa conform așteptărilor.
Dispozitivele pe care rulează Android 13, cât și alte versiuni ulterioare, nu mai au acces la adrese MAC. Acest lucru afectează numele personalizate date dispozitivelor în funcția Monitorizare locuință inteligentă. Dacă ați schimbat numele dispozitivelor din rețeaua dvs. în timp ce ați utilizat Android 12, cât și alte versiuni anterioare, numele dvs. personalizate vor fi eliminate atunci când vă actualizați sistemul de operare. După actualizare, încă puteți să introduceți nume personalizate pentru aceste dispozitive, dar acestea vor apărea numai pe dispozitivul pe care l-ați folosit pentru a face modificările și nu vor fi vizibile și pentru celelalte dispozitive pe care le utilizați pentru a vă scana rețeaua Wi-Fi. Același principiu se aplică în cazul altor rețele Wi-Fi: numele personalizate ale dispozitivelor vor fi vizibile numai în rețeaua în care le-ați adăugat. Dacă același dispozitiv se alătură unei alte rețele pe care o scanați, numele său personalizat nu va fi vizibil. Puteți adăuga manual nume personalizate fiecărui dispozitiv pe care îl utilizați.
Funcția VPN din aplicația Kaspersky nu funcționează dacă această funcție este folosită deja de aplicațiile Kaspersky Security Cloud sau Kaspersky VPN Secure Connection pe același dispozitiv. În acest caz, dacă doriți să utilizați funcția VPN din aplicația Kaspersky, va trebui să transferați setările VPN din cealaltă aplicație în aplicația Kaspersky.
Pe Android 12-13, dacă blocați camera din meniul de setări rapide al dispozitivului, nu veți mai putea face o poză de identificare cu ajutorul funcției Unde este dispozitivul meu.
Pe unele dispozitive cu firmware personalizat MIUI și EMUI funcția Protecție dezinstalare este posibil să nu funcționeze în aplicația Kaspersky. Acest lucru este cauzat de limitările tehnice ale firmware-ului. Vă recomandăm să instalați actualizări firmware în mod regulat, deoarece actualizările pot include remedieri pentru problemele care afectează funcția Protecție dezinstalare.