XIAOMI-enheter

På XIAOMI-enheter behövs en inledande konfigurering för att se till att Kaspersky-appen fungerar som det ska.

Vissa steg kan variera beroende på enhetens modell och version av operativsystemet.

Steg 1. Ge Kaspersky-appen särskild behörighet

Genom att vidta detta steg kan följande funktioner i appen fungera som de ska:

Bevilja särskild behörighet manuellt

Steg 2. Lås Kaspersky-appen i enhetens minne

Det här steget gör att den inlästa appen inte tas bort från enhetens minne av operativsystemet.

Låsa appen i minnet

Följande problem och möjliga lösningar har identifierats i Kaspersky-appen på XIAOMI-enheter:

Vissa steg kan variera beroende på enhetens modell och version av operativsystemet.

På till exempel Xiaomi Redmi Note 3 med Android 6.0.1 går du till Inställningar > Batteri och prestanda > Hantera apparnas batterianvändning > Välj appar (tillgängligt om energisparläge är aktiverat) > Kaspersky-appen > Inga begränsningar).

När du konfigurerar batterianvändning kan Kaspersky-appen omdirigera dig till appen Säkerhet, som är förinstallerad på vissa XIAOMI-enheter. I vissa fall kanske inte dina inställningar för batterianvändning för Kaspersky-appen sparas. Åtgärda det genom att öppna appen Säkerhet på din XIAOMI-enhet och se till att du har godkänt alla principer, inklusive de som gäller databehandling, och att du har gett appen de behörigheter som den begär. Sedan kan du försöka hantera och spara inställningarna för batterianvändning igen.