Om kryptosvindel

Kryptosvindel er en rekke nettkriminalitet som tar sikte på å stjele kryptovaluta som Bitcoin. I løpet av første halvdel av 2022 har Kaspersky-programmer oppdaget nesten 200 000 forsøk på å stjele kryptovalutaer og kryptolommebokinformasjon.

Typer kryptosvindel

Kryptosvindel kan ha følgende former:

Hvordan forsvare seg mot svindel som involverer kryptovalutaer

Kaspersky inkluderer verktøy som kan beskytte deg mot svindel med kryptovaluta. Programmet kan oppdage om et nettsted eller kryptobørs er falsk og vil varsle deg.

Lenker på nettsteder sjekkes mot en database med phishing-nettadresser og falske kryptovalutabørser, som oppdateres jevnlig. Hvis du prøver å følge en ondsinnet lenke, viser programmet en advarsel.

For ytterligere beskyttelse bruker Kaspersky heuristisk analyse og sender forespørsler til Kaspersky Security Network (KSN) skytjenester under sjekken. Kaspersky Security Network har den mest oppdaterte informasjonen om nye trusler, inkludert trusler om kryptosvindel.