Instellingen van Veilig browsen

Instellingen

Beschrijving

Beveiligingsniveau

Het programma gebruikt verschillende groepen instellingen om Veilig browsen uit te voeren. De sets instellingen die in de applicatie zijn opgeslagen, worden beveiligingsniveaus genoemd:

• Hoog. Het beveiligingsniveau voor webverkeer dat Veilig browsen gebruikt om webverkeer dat door de computer wordt ontvangen via de HTTP- en FTP-protocollen grondig te scannen. Veilig browsen voert een gedetailleerde scan uit van alle webverkeersobjecten met behulp van de volledige set toepassingsdatabases en voert ook de diepste heuristische analyse uit.
  • Optimaal. Het beveiligingsniveau voor webverkeer dat de optimale balans vindt tussen de prestaties van het Kaspersky-programma en de beveiliging van webverkeer. Veilig browsen voert een heuristische analyse uit op gemiddeld niveau. Dit beveiligingsniveau voor webverkeer wordt aanbevolen door Kaspersky-specialisten.
  • Laag. Het beveiligingsniveau voor webverkeer waarvan de instellingen de maximale scansnelheid voor webverkeer garanderen. Veilig browsen voert een heuristische analyse uit op oppervlakkig niveau.

Actie bij detectie van een dreiging

• Melden. Veilig browsen meldt de detectie van een geïnfecteerd of mogelijk geïnfecteerd object en vraagt welke actie moet worden ondernomen op dit object.

Deze optie is beschikbaar als het selectievakje Voer aanbevolen acties automatisch uit is uitgeschakeld onder InstellingenBeveiligingsinstellingenUitzonderingen en acties op detectie van objecten.

• Actie automatisch uitvoeren. Safe Browsing selecteert automatisch een actie op basis van de huidige instellingen. Als een webbron wordt vermeld in de uitzonderingen of geen geïnfecteerde of mogelijk geïnfecteerde objecten bevat, staat Veilig browsen de toegang tot deze bron toe. Als een geïnfecteerd of mogelijk geïnfecteerd object in de webbron wordt gedetecteerd tijdens een scan van Veilig browsen, wordt de toegang tot de webbron geblokkeerd.

Deze optie is beschikbaar als het selectievakje Voer aanbevolen acties automatisch uit is ingeschakeld onder InstellingenBeveiligingsinstellingenUitzonderingen en acties op detectie van objecten.

• Blokkeren. Als u deze optie selecteert, blokkeert Veilig browsen als een geïnfecteerd object wordt ontdekt in webverkeer de toegang tot dit object en wordt een bericht in de browser weergegeven.

Scanmethoden

Controleer of het webadres voorkomt in de database met schadelijke webadressen

Door de koppelingen te scannen om te bepalen of ze zijn opgenomen in de database met kwaadaardige koppelingen, kunt u websites volgen die aan de denylist zijn toegevoegd. De database met kwaadaardige koppelingen wordt gegenereerd door Kaspersky-specialisten. Het maakt deel uit van de softwaredistributiekit en wordt samen met de database van het Kaspersky-programma bijgewerkt.

Controleer of het webadres voorkomt in de database met webadressen die adware bevatten

Een voorbeeld is software die uw zoekopdracht op het internet omleidt naar een website met advertenties. Op deze manier bezoekt u een website met advertenties in plaats van de webbron die relevant was voor uw zoekopdracht.

Controleer of het webadres voorkomt in de database met webadressen die legitieme programma's bevatten die criminelen kunnen gebruiken om je computer of persoonlijke gegevens schade toe te brengen

Een voorbeeld van deze categorie is een tool voor extern beheer die systeembeheerders gebruiken om problemen op te lossen. Criminelen kunnen zonder uw medeweten zo'n tool installeren op uw computer om toegang ertoe te krijgen en om deze voor criminele doeleinden te gebruiken.

Met het Kaspersky-programma kunt u dergelijke programma's downloaden door op koppelingen op webpagina's te klikken. Eenmalige links zijn een uitzondering. U kunt ze niet gebruiken om legitieme applicaties te downloaden die hackers kunnen gebruiken om schade aan uw computer of uw gegevens toe te brengen.

Gebruik heuristische analyse

Een techniek voor het detecteren van bedreigingen die niet kunnen worden geïdentificeerd met de huidige versie van de Kaspersky-programmadatabases. Hiermee kunt u bestanden vinden die mogelijk onbekende malware of een nieuwe wijziging van een bekend malwareprogramma bevatten.

Wanneer webverkeer wordt gescand op virussen en andere toepassingen die een bedreiging vormen, voert de heuristische analysator instructies uit in de uitvoerbare bestanden. Het aantal instructies dat door de heuristische analysator wordt uitgevoerd, is afhankelijk van het niveau dat is gespecificeerd voor de heuristische analyser. Dit niveau van heuristische analyse biedt een manier om de grondigheid waarmee op nieuwe dreigingen wordt gescand, af te wegen tegen de belasting van de bronnen op het besturingssysteem en de duur van de heuristische analyse.

Anti-Phishing

Controleer het webadres met de database van phishing en valse crypto webadressen (in sommige abonnementen Controleer of het webadres voorkomt in de database met phishingadressen)

De inhoud van de database met phishinglinks en nepsites voor cryptohandel bevat de webadressen van momenteel bekende websites die worden gebruikt voor phishing-aanvallen. Kaspersky vult deze database aan met adressen die zijn verkregen van de internationale organisatie Anti-Phishing Working Group. De database met phishinglinks en nepsites voor cryptohandel maakt deel uit van de softwaredistributiekit en wordt samen met de database van het Kaspersky-programma bijgewerkt.

Gebruik heuristische analyse

Een techniek voor het detecteren van bedreigingen die niet kunnen worden geïdentificeerd met de huidige versie van de Kaspersky-programmadatabases. Dit maakt detectie van phishing mogelijk, zelfs als de URL niet in de database met phishing-webadressen staat.

Controleer URL's

Het onderdeel URL Advisor controleert koppelingen op een geopende webpagina in Microsoft Edge gebaseerd op Chromium, Google Chrome of Mozilla Firefox. Het Kaspersky-programma toont één van de volgende pictogrammen naast de gecontroleerde koppeling:

Veilige webpagina – als de gekoppelde webpagina veilig is volgens Kaspersky

Onbekende webpagina – als er geen informatie over de veiligheid van de gekoppelde webpagina is

Webpagina die door indringers kan worden gebruikt – als volgens Kaspersky hackers schade kunnen toebrengen aan uw computer of uw gegevens door gebruik te maken van de webpagina waarnaar de link leidt;

Aangetaste webpagina – als volgens Kaspersky de webpagina waar de link naartoe leidt geïnfecteerd of gehackt kan zijn;

Gevaarlijke webpagina – als de gekoppelde webpagina gevaarlijk is volgens Kaspersky

Als u een pop-upvenster met meer informatie over de koppeling wilt zien, beweegt u de muisaanwijzer naar het desbetreffende pictogram.

Op alle websites behalve opgegeven websites

Uitzonderingen beheren

Als deze optie is geselecteerd, scant het programma koppelingen op alle websites behalve die vermeld in het venster Uitzonderingen.

Het venster Uitzonderingen wordt geopend door op de koppeling Uitzonderingen beheren te klikken.

Alleen op opgegeven websites

Gecontroleerde websites configureren

Als deze optie is geselecteerd, scant Kaspersky alleen links op die websites die worden aangegeven in het venster Gecontroleerde websites.

Het venster Gecontroleerde websites wordt geopend door op de koppeling Gecontroleerde websites configureren te klikken.

URL Advisor configureren

• Alle URL's. Het programma scant koppelingen op alle soorten webpagina's.
  • Alleen URL's in zoekresultaten. Het programma scant koppelingen op webpagina's met zoekresultaten van zoekmachines.

Websitecategorieën

Als het selectievakje Toon informatie over categorieën van website-inhoud is geselecteerd, voegt het programma de opmerkingen bij de koppeling toe om aan te geven of de website tot een van de aangegeven categorieën behoort (bijvoorbeeld Geweld of Erotische inhoud).

U kunt selectievakjes verwijderen naast de categorieën waarvoor geen waarschuwingen vereist zijn.

Scan geen internetverkeer van vertrouwde URL's

Als het selectievakje is ingeschakeld, scant Veilig browsen niet de inhoud van webpagina's/websites waarvan de adressen zijn opgenomen in de lijst met vertrouwde webadressen. U kunt zowel specifieke webpagina's/website-adressen als webpagina-/website-adresmaskers toevoegen aan de lijst met vertrouwde webadressen. De lijst met vertrouwde webadressen is beschikbaar in het venster Vertrouwde URL's, dat kan worden geopend door op de koppeling van de vertrouwde URL's te klikken.

Gebruik deze instellingen voor de volgende taken

Controleren of een website veilig is