Hjemmenettverket ditt er ikke passordbeskyttet

Uten passord er Wi-Fi-nettverket ditt tilgjengelig for alle. Et sterkt passord hindrer andre i å koble seg til nettverket ditt. Se denne artikkelen for anbefalinger om hvordan du oppretter et sterkt passord.

Ruterens grensesnitt varierer avhengig av produsent, modell og fastvareversjon. Brukerhåndboken for rutermodellen din for å forstå innstillingene. Brukerhåndboken følger vanligvis med ruteren. Eventuelt kan du laste den ned fra nettstedet til enhetens produsent.

Følgende er et eksempel på konfigurasjonen for ruteren TP-Link TL-WR841N.

Slik oppretter du et passord:

1. Gå til siden for ruterinnstillinger.
  2. På godkjenningssiden skriver du inn brukernavnet og passordet ditt. Hvis du aldri endret disse, finner du dem på undersiden av ruteren.
  3. På siden med ruterinnstillinger går du til delen TrådløstTrådløs sikkerhet.
  4. Velg WPA/WPA2Personal.
  5. I feltet Trådløst passord oppretter og angir du et Wi-Fi-passord.
  6. Klikk på Lagre.