Laajenna kaikki | Pienennä kaikki
Saatavilla vain Kaspersky Premiumissa.
Älylaitteidesi suorituskyky riippuu Wi-Fi-signaalisi laadusta. Vierekkäiset verkot käyttävät usein samoja tietoliikennekanavia. Tämän seurauksena häiriöt ja suuri verkon kuormitus voivat heikentää Wi-Fi-yhteyttäsi. Wi-Fi-analysointi voi auttaa sinua oppimaan lisää Wi-Fi-kotiverkostasi, löytämään optimaalisen paikan reitittimelle kotonasi, valitsemaan vähiten varatun viestintäkanavan ja muutoin parantamaan Wi-Fi-asetuksiasi.
Wi-Fi-verkon analysoinnin määrittäminen
Wi-Fi-analysointi -ikkuna tulee näkyviin.
Wi-Fi-analysointi-ikkuna
Wi-Fi-signaalin voimakkuuden tarkistaminen
Wi-Fi-analysointi-ikkunassa käytettävissä olevat Wi-Fi-verkot näytetään kaaviolla paraabeleina.
Kuvaajan pystyakselilla voit arvioida Wi-Fi-signaalin voimakkuutta. Mitä korkeampi kotiverkon paraabeli on, sitä voimakkaampi Wi-Fi-signaali on.
Wi-Fi-signaalin voimakkuus mitataan RSSI:nä (tulee sanoista ”vastaanotetun signaalin voimakkuusindikaattori”), eli vastaanotetun signaalin täydellä tehotasolla. Mittayksikkö on dBm (desibeli suhteessa 1 milliwattiin).
Signaalin voimakkuuden arvo voi vaihdella välillä 0 – -100 dBm. Suuremmat signaalin voimakkuusarvot (lähempänä nollaa) vastaavat parempaa (eli voimakkaampaa) signaalia, kun taas pienemmät arvot (lähempänä arvoa -100) vastaavat huonompaa (eli heikompaa) signaalia.
Seuraavat Wi-Fi-signaalin voimakkuuden arvot vastaavat suunnilleen tätä laatua:
Suositus: siirrä reititin toiseen paikkaan kotonasi tai tuo laitteesi lähemmäs reititintä. Paras tapa sijoittaa reititin on 1–2 metrin korkeudelle, etäälle sähkölaitteista ja paikoista, joissa seinät tai huonekalut voivat estää signaalin.
Muita neuvoja Wi-Fi-reitittimen sijoittamisesta:
Kuinka siirtyä vähemmän kiireiselle Wi-Fi-kanavalle
Wi-Fi-analysointi-ikkunassa voit nähdä, mitä kanavaa Wi-Fi-kanavasi käyttää ja arvioida kyseisen kanavan kuormitusta.
Wi-Fi-verkkokaaviossa kanavat näkyvät vaaka-akselilla.
Suositus: Jos huomaat, että Wi-Fi-reitittimesi käyttämä kanava on erittäin ruuhkainen (paljon päällekkäisyyttä muiden Wi-Fi-verkkojen kanssa), voit vaihtaa kanavaa manuaalisesti Wi-Fi-reitittimen asetuksista tai ottaa käyttöön Valitse kanava dynaamisesti -asetuksen, jolloin Wi-Fi-reititin valitsee lähimmän vapaan kanavan.
Jos nykyisen yhteyden kanavan leveys on 40 MHz, koita määrittää 20 MHz:n kanavan leveys tai valita vähemmän ruuhkainen kanava reitittimen asetuksista. Valitse kanava 1, 6 tai 11, koska ne eivät mene päällekkäin.
Kanavan vaihtaminen:
Katso lisätietoja kanavan vaihtamisesta reitittimesi käyttöohjeesta.
Yhteysnopeuden parantaminen vaihtamalla Wi-Fi-toimintatilaa
Wi-Fi-reitittimen toimintatila vaikuttaa yhteysnopeuteen. Seuraavat tilat ovat tällä hetkellä käytössä:
Useimmat nykyaikaiset reitittimet toimivat yhdistetyssä b/g/n-tilassa käytettäessä 2,4 GHz:n taajuutta. Näin ne tarjoavat maksimaalisen yhteensopivuuden liittävien laitteiden kanssa.
Suositus: Jos käytät vain äskettäin valmistettuja laitteita, kokeile vaihtaa yhdistetty b / g/ n-tila nopeimpaan n-tilaan reitittimille, jotka käyttävät 2,4 GHz:n kaistaa. Kaksikaistaisissa 2,4 GHz / 5 GHz -reitittimissä n/ac-yhdistetty tila on paras.
Voit vaihtaa Wi-Fi-reitittimen toimintatilaa seuraavasti:
Lisätietoja Wi-Fi-reitittimen toimintatilan muuttamisesta on reitittimesi käyttöoppaassa.
Nopeuden parantaminen muuttamalla Wi-Fi-kanavan taajuuskaistaa ja kaistanleveyttä
Useimmat tällä hetkellä markkinoidut reitit toimivat kahdella taajuuskaistalla: 2,4 GHz ja 5 GHz. 2,4 GHz:n kaistalla tiedonsiirtonopeus on pienempi, mutta Wi-Fi-signaali on vahvempi (laitteet voivat muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon kauempana reitittimestä). 2,4 GHz:n kaistan haittapuoli on sen ruuhkaisuus (monet laitteet käyttävät tätä taajuutta). 5 GHz:n kaistalla tiedonsiirtonopeus on suurempi, mutta Wi-Fi-signaali on heikompi, eli etäisyyden laitteesta reitittimeen on oltava lyhyempi. 5 GHz:n taajuus on myös vähemmän ruuhkainen.
Voit valita kullekin taajuuskaistalle kaistanleveyden. Kanavan kaistanleveys ilmaisee sen kyvyn siirtää dataa. Mitä leveämpi kanava, sitä suurempi tiedonsiirtonopeus. Kaistanleveys vaikuttaa kuitenkin myös päällekkäisten kanavien määrään. Kanavan kaistanleveys 40 MHz tarkoittaa enemmän päällekkäisiä kanavia kuin 20 Mhz:n kaistanleveys. Kaistanleveyden valinta riippuu Wi-Fi-reitittimen käyttöolosuhteista.
Vinkki 1. Jos asut kerrostalossa, käytä 20 MHz:n kaistanleveyttä. 40 MHz:n käyttöä ei suositella.
Vinkki 2. Jos asut omakotitalossa riittävän kaukana naapureista, kokeile valita 40 MHz:n kaistanleveys Wi-Fi-reitittimellesi, joka käyttää 2,4 GHz:n kaistaa.
Vinkki 3. Jos reitittimesi ja kaikki laitteet, jotka haluat muodostaa yhteyden Wi-Fi-kotiverkkoosi, tukevat 5 GHz:n kaistaa, kokeile poistaa 2,4 GHz:n taajuus käytöstä ja käyttää vain 5 GHz:n taajuutta 40 MHz:n kaistanleveydellä. Jos kuitenkin huomaat, että kun käytät 40 MHz:n kaistanleveyttä, nopeus laskee tai laitteesi ei voi muodostaa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon ollenkaan, harkitse 20 MHz:n kaistanleveyden käyttöä. Lisätietoja siitä, millä Wi-Fi-kaistalla laitteesi tai Wi-Fi-reitittimesi voi toimia, on valmistajan verkkosivustolla.
Voit muuttaa Wi-Fi-reitittimesi taajuuskaistaa tai kaistanleveyttä seuraavasti:
Katso lisätietoja taajuuskaistan tai kaistanleveyden muuttamisesta reitittimesi käyttöoppaasta.
Kuinka parantaa Wi-Fi-signaalia Wi-Fi-verkonvaihdon yhteydessä
Jos olet optimoinut Wi-Fi-asetukset, mutta kotonasi on edelleen heikko tai olematon Wi-Fi-signaali, voit yrittää luoda mesh-Wi-Fi-verkon. Tämä edellyttää Wi-Fi-reititintä, joka tukee kyseistä tekniikkaa. Katso valmistajan verkkosivustolta, tukeeko Wi-Fi-reitittimesi mesh-verkkojen luomista.
Wi-Fi mesh-verkko on Wi-Fi-järjestelmä, jonka tarkoituksena on poistaa heikot signaalivyöhykkeet ja varmistaa saumaton Wi-Fi-verkon peittävyys koti- tai toimistoympäristössä. Mesh-järjestelmät mahdollistavat suuremmat tiedonsiirtonopeudet, laajan peiton ja luotettavan yhteyden laitteille, jotka muodostavat yhteyden verkkoon tarjoamalla Wi-Fi-yhteyden useista pisteistä.
Wi-Fi-mesh-verkko koostuu Wi-Fi-reitittimestä sekä ylimääräisistä Wi-Fi-moduuleista asennettuina huoneisiin, joissa Wi-Fi-signaali on heikko tai olematon. Kun siirryt peittoalueelta toiselle, Wi-Fi-moduulien välillä tapahtuu saumaton siirtymä (Wi-Fi-verkonvaihto), ja laitteesi pysyy yhteydessä samaan Wi-Fi-verkkoon.
Mesh-verkkoa luotaessa on tärkeää pitää mielessä, että kaikki laitteet eivät pysty siirtymään Wi-Fi-moduulien välillä. Vahvista nämä tiedot yksittäisten laitteiden valmistajan verkkosivuilta.
Jos et halua käyttää mesh-verkkoa, voit käyttää Wi-Fi-vahvistinta (toistinta). Nämä laitteet myös laajentavat signaalin kattavuutta, mutta eivät tue laitteen saumatonta siirtymistä reitittimestä toistimeen.
Suosittelemme myös varmistamaan, että käytät vahvaa salasanaa ja turvallista salausta Wi-Fi-verkossasi.
Sivun alkuun