Excluderi și acțiuni la detectarea obiectelor

Setări

Descriere

Efectuare automată acțiuni recomandate

Dacă este debifată caseta de selectare, componentele principale ale aplicației Kaspersky funcționează în modul interactiv. Aceasta înseamnă că aplicația Kaspersky vă solicită să decideți ce acțiune trebuie efectuată cu privire la obiectele și amenințările detectate dacă opțiunea Se întreabă utilizatorul este selectată în setările componentelor Antivirus pentru fișiere, Navigare sigură, Antivirus pentru e-mail, Monitorizare sistem și Intrusion Prevention.

Dacă este bifată caseta de selectare, aplicația Kaspersky alege automat acțiunea în funcție de regulile definite de experții Kaspersky.

Șterge instrumentele rău intenționate, programele adware, programele de apelare automată și utilitarele de arhivare suspecte

Dacă este bifată caseta de selectare, aplicația Kaspersky șterge instrumentele rău intenționate, programele adware, programele de apelare automată și utilitarele de arhivare suspecte în modul de protecție automată.

Caracteristica este disponibilă dacă este bifată caseta Efectuare automată acțiuni recomandate.

Utilizează tehnologia Dezinfectare avansată (necesită resurse considerabile ale computerului)

Dacă această casetă de selectare este bifată, apare pe ecran o notificare pop-up atunci când în sistemul de operare este detectată activitate rău intenționată. În notificarea sa, aplicația Kaspersky oferă utilizatorului posibilitatea să efectueze dezinfectarea avansată a computerului. După ce utilizatorul aprobă această procedură, aplicația Kaspersky neutralizează amenințarea. După finalizarea procedurii de dezinfectare avansată, aplicația Kaspersky repornește computerul. Tehnologia de dezinfectare avansată folosește resurse de calcul considerabile, care port încetini alte aplicații.

În timp ce aplicația detectează o infectare activă, este posibil ca unele funcționalități ale sistemului de operare să nu fie disponibile (de exemplu, lansarea modulelor unui proces care se execută în fundal). Disponibilitatea sistemului de operare este restabilită după Dezinfectarea avansată este finalizată și computerul este repornit.

 

Tipuri de obiecte detectate

Aplicația detectează diferite tipuri de obiecte, cum ar fi viruși și viermi, troieni și programe adware. Pentru detalii, consultați Enciclopedia Kaspersky.

Detectarea programelor stalkware

Dacă această casetă de selectare este bifată, aplicația Kaspersky detectează aplicațiile stalkerware care ajută infractorii să obțină acces la locația, mesajele sau site-urile web și rețelele sociale pe care le vizitați.

Detectează aplicații legitime pe care intrușii le pot folosi pentru a aduce daune computerului sau datelor personale

Dacă această casetă de selectare este bifată, aplicația Kaspersky detectează software-uri legitime care pot fi folosite de infractori pentru a aduce daune computerului sau datelor personale. Acest software include aplicaii de gestionare de la distanță pe care administratorii de sistem le pot utiliza pentru a accesa interfața unui computer la distanță, în scopuri de monitorizare sau gestionare.

Aplicația Kaspersky nu detectează aplicațiile de administrare la distanță care sunt considerate de încredere.

Obiecte arhivate multiplu

Dacă această casetă de selectare este bifată, aplicația Kaspersky detectează fișierele care sunt arhivate de mai multe ori, inclusiv de diverse programe de arhivare. Arhivarea multiplă face scanarea obiectelor mai dificilă.

Gestionează excluderile

Faceți clic pe acest link pentru a deschide fereastra Excluderi, care conține o lista de excluderi de la scanare. O excludere de la scanare este un set de condiții care, dacă sunt îndeplinite, fac ca aplicația să nu scaneze un anumit obiect pentru viruși și alte amenințări.

Puteți adăuga, edita sau șterge excluderi din listă.

Îîn fereastra pentru adăugarea sau editarea unei excluderi, puteți defini anumite condiții care, dacă sunt îndeplinite, vor împiedica scanarea obiectelor (aplicația nu le va scana):

  • fișierul sau directorul care trebuie exclus de la scanări (puteți exclude, de asemenea, fișierele executabile ale aplicațiilor și proceselor). Puteți utiliza măști în conformitate cu următoarele reguli:
    • Caracterul * (asterisc) ține locul oricărui set de caractere, cu excepția caracterelor \ și / (delimitatori pentru numele de fișiere și directoare din căile către fișiere și directoare). De exemplu, masca C:\*\*.txt va include toate căile către fișierele cu extensia TXT din directoarele de pe unitatea C:, dar nu și din subdirectoare.
    • Două caractere * consecutive țin locul oricărui set de caractere (inclusiv un set gol) din numele de fișier sau director, inclusiv caracterele \ și / (delimitatori pentru numele de fișiere și directoare din căile către fișiere și directoare). De exemplu, masca C:\Folder\**\*.txt va include toate căile către fișierele cu extensia TXT din directorul denumit Director, cu excepția Directorului în sine. Masca trebuie să includă cel puțin un nivel de imbricare. Masca C:\**\*.txt nu este o mască validă.
    • Caracterul ? (semn de întrebare) ține locul oricărui caracter individual, cu excepția caracterelor \ și / (delimitatori pentru numele de fișiere și directoare din căile către fișiere și directoare). De exemplu, masca C:\Folder\???.txt va include căi pentru toate fișierele din directorul denumit Folder care au extensia TXT și un nume format din trei caractere.
  • Tipul obiectelor care trebuie excluse de la scanări. Introduceți numele tipului obiectului conform clasificării din Enciclopedia Kaspersky (de exemplu, Email-Worm, Rootkit sau RemoteAdmin). Puteți folosi măști cu caracterul ? (înlocuiește orice caracter unic) și caracterul * (înlocuiește orice număr de caractere). De exemplu, dacă este specificată masca Client*, aplicația exclude obiectele Client-IRC, Client-P2P și Client-SMTP de la scanări.
  • Suma de control a obiectului. Comparând suma de control a unui obiect cu suma de control indicată în această setare permite excluderea de la scanare a unui obiect care nu a fost modificat după ultima scanare.
  • Componete de protecție cărora le sunt aplicate excluderile.

În loc să ștergeți o excludere din listă, puteți modifica starea excluderii în Inactivă (în fereastra pentru adăugarea sau editarea unei excluderi). Când este inactivă, excluderea nu va fi aplicată.

Specificare aplicații de încredere

Dacă faceți clic pe acest link, se deschide o fereastră cu lista aplicațiilor de încredere. Aplicația Kaspersky nu monitorizează activitatea fișierelor și activitatea de rețea a aplicațiilor de încredere (inclusiv a celor periculoase) și nu monitorizează solicitările acestor aplicații în registry-ul sistemului.

Puteți adăuga, edita sau șterge aplicații de îbcredere din listă.

Chiar dacă o aplicație este în lista de încredere, aplicația Kaspersky continuă să scaneze fișierul executabil și procesul acestei aplicații pentru viruși și alte amenințări. Dacă nu doriți să scanațifișierul executabil și procesul unei aplicații de încredere, adăugați aplicația în lista de excluderi.

Când adăugați sau editați o aplicație de încredere, în fereastra Excluderi pentru aplicație puteți specifica regulile care vor fi utilizate de aplicația Kaspersky pentru a monitoriza activitatea aplicației de încredere.

În fereastra Excluderi pentru aplicație, sunt disponibile următoarele reguli:

  • Nu scana fișiere deschise.
  • Nu monitoriza activitatea aplicației. Funcția Intrusion Prevention nu monitorizează activitatea niciunei aplicații.
  • Nu moșteni restricții de la procesul principal (al aplicației). Dacă restricțiile unui proces principalsau al unei aplicații principalenu sunt moștenite, activitatea aplicației este monitorizată în conformitate cu regulile definite de dvs. sau cu regulile grupului de încredere căruia îi aparține aplicația.
  • Nu monitoriza activitatea aplicațiilor secundare.
  • Nu se blochează interacțiunea cu interfața aplicației Kaspersky. Aplicației i se permite să gestioneze aplicația Kaspersky utilizând interfața sa grafică. Este posibil să aveți nevoie să permiteți aplicației să gestioneze interfața aplicației Kaspersky atunci când folosiți o aplicație de conexiune desktop la distanță sau o aplicație care acceptă funcționarea unui dispozitiv de introducere de date. Exemple de astfel de dispozitive sunt suporturile tactile și tabletele grafice.
  • Nu scana tot traficul (sau traficul criptat). În funcție de opțiunea selectată (Nu scana tot traficul sau Nu scana traficul criptat), aplicația Kaspersky exclude de la scanare tot traficul de rețea al aplicației sau traficul transmis prin SSL. Valoarea acestei setări nu afectează funcționarea componentei Firewall: Firewall scanează traficul aplicației în conformitate cu setările Firewall-ului. Excluderile afectează componentele Antivirus pentru E-mail, Navigare sigură și Anti-Spam. Puteți specifica adresele IP sau porturile de rețea asupra cărora restricția de control al traficului trebuie aplicată.

Dacă modificați starea aplicației în Inactivă în fereastra Excluderi pentru aplicație, aplicația Kaspersky nu tratează aplicația ca pe una de încredere. Astfel, puteți exclude temporar o aplicație din lista de încredere, fără să o ștergeți efectiv din listă.

Începutul paginii