Vă recomandăm să folosiți parole puternice pentru a proteja datele personale și informațiile confidențiale. Nu creați conturi fără parole.
Cerințe privind parolele puternice
Parola trebuie să conțină minimum 8 caractere. Dacă utilizați Windows, asigurați-vă că lungimea minimă a parolei configurată în setările sistemului de operare este de cel puțin 8 caractere.
Parola trebuie să conțină majuscule, litere mici, cifre, spații și caractere speciale. De exemplu: oNQZnz$Hx2.
Parola nu trebuie să conțină
Informații personale care pot fi obținute cu ușurință de către alții. De exemplu, numele sau prenumele, data nașterii.
Cuvinte, fraze, expresii și secvențe de caractere evidente și simple, care sunt ușor de ghicit. De exemplu: parolă, parol, abcd, qwerty sau asdfg, 1234567.
Tehnici de generare a parolelor
Inventează un algoritm pentru alcătuirea parolelor. De exemplu, luați poezia sau citatul celebru preferat. Scrie-l cu litere mici și majuscule din alfabetul latin și înlocuiește unele dintre ele cu cifre și caractere speciale asemănătoare: @_R0s3 bY_a#y Ot#er n@mE w0u1c|_$me11 as_sVV3Et.
Utilizați un generator de parole. Puteți utiliza Kaspersky Password Manager pentru a genera parole complexe, a verifica puterea acestora și a le stoca în siguranță. De asemenea, puteți instala extensia Kaspersky Password Manager a browserului pentru a completa automat câmpurile de introducere pe site-uri web.
Cât de des ar trebui să-mi schimb parola?
Vă recomandăm să vă schimbați parola la fiecare 3 luni.
Securizarea parolei
Nu dezvăluiți și nu trimiteți parola nimănui.
Nu lăsați parolele scrise pe o foaie de hârtie în locuri în care pot fi prezente alte persoane.
Utilizați un manager de parole sau un spațiu de stocare a parolelor încorporat în browser.
Utilizați o parolă unică pentru fiecare dintre conturile dvs. Reutilizarea parolelor permite unui intrus care reușește să învețe parola unuia dintre conturile dvs. să obțină acces la toate celelalte conturi.