Computerbescherming uitschakelen en hervatten

Standaard start Kaspersky Internet Security wanneer het besturingssysteem opstart en beschermt het de computer totdat deze wordt uitgezet. Alle beschermingsonderdelen (Anti-Virus voor Bestanden, Web Anti-Virus, Veilig Bankieren en Network Attack Blocker) zijn ingeschakeld en actief.

Je kunt de bescherming volledig uitschakelen of specifieke beschermingsonderdelen uitschakelen.

Belangrijk: Kaspersky raadt sterk aan dat je de bescherming of beschermingsonderdelen niet uitschakelt omdat de computer hierdoor geïnfecteerd kan raken en je gegevens kunt verliezen.

Wanneer computerbescherming is uitgeschakeld:

Wanneer een of meerdere beschermingsonderdelen zijn uitgeschakeld, is de indicator voor de status van bescherming rood of geel.

Opmerking: de uitschakeling of pauzering van beschermingsonderdelen is niet van invloed op virusscans of op updates.

Je kunt de computerbescherming uitschakelen of hervatten op een van de volgende manieren:

Je kunt de computerbescherming ook hervatten vanuit het hoofdvenster van het programma of je My Kaspersky-account.

Computerbescherming uitschakelen of hervatten via het programmasymbool

Computerbescherming uitschakelen of hervatten via het venster met de programmavoorkeuren

Belangrijk: als je de computerbescherming hebt uitgeschakeld, wordt deze niet automatisch opnieuw ingeschakeld wanneer Kaspersky Internet Security opnieuw wordt gestart. Je moet de computerbescherming handmatig opnieuw inschakelen.

Een beschermingsonderdeel uitschakelen

Belangrijk: als je een beschermingsonderdeel uitschakelt, wordt het niet automatisch opnieuw ingeschakeld wanneer Kaspersky Internet Security opnieuw wordt gestart. Je moet het beschermingsonderdeel handmatig opnieuw inschakelen.

Een beschermingsonderdeel inschakelen

Als je de computerbescherming of beschermingsonderdelen wilt inschakelen, kun je ook Beschermingscentrum gebruiken. Door de uitschakeling van de computerbescherming of de beschermingsonderdelen loopt de computerbescherming veel meer risico op infecties. Daarom verschijnt in Beschermingscentrum een melding wanneer de bescherming is uitgeschakeld.

Naar boven