Tietoja taloudellisten tapahtumien ja online-ostoksien suojaamisesta

13. elokuuta 2019

ID 110417

Kaspersky Small Office Security tarjoaa mahdollisuuden suojata pankkien ja maksujärjestelmien verkkosivustoille syöttämäsi luottamukselliset tiedot (kuten pankkikorttien numerot sekä verkkopankkien salasanat) ja estää rahavarkaudet verkkomaksuissa avaamalla tällaiset sivustot Suojatussa selaimessa.

Suojattu selain on erityinen selaimen tila, joka on suunniteltu suojaamaan tietojasi käyttäessäsi pankkien tai maksujärjestelmien verkkosivustoja. Suojattu selain käynnistetään eristetyssä ympäristössä, mikä estää muita sovelluksia lisäämästä omaa koodiaan Suojatun selaimen prosessiin. Kaspersky Small Office Security luo Mozilla Firefox- ja Google Chrome -selaimille erityiset profiilit, joiden avulla estetään kolmansien osapuolten lisäosia vaikuttamasta Suojatun selaimen toimintaan. Sovellus ei vaikuta tietoihin, joita selaimet voivat tallentaa niille luotuja profiileja käytettäessä.

Jos käytät Google Chromea, Mozilla Firefoxia tai Internet Exploreria, Suojattu selain avataan uudessa ikkunassa. Microsoft Edge vaihtaa automaattisesti käyttöön Suojattu selain -tilan, kun siirryt pankin tai maksujärjestelmän verkkosivustolle.

Sovellus käyttää Kaspersky Protection -laajennusta Suojatun selaimen toimintojen toteuttamiseen.

Selaimia, jotka eivät täytä ohjelmistovaatimuksia, ei voi käyttää Suojattu selain -tilassa. Tällaisen selaimen sijasta Suojattu selain -tilassa käynnistetään Internet Explorer tai muu sovelluksen asetuksissa määritetty selain.

Kun Kaspersky Small Office Security on asennettu, tietokone täytyy käynnistää uudelleen, ennen kuin Microsoft Edgeä voidaan käyttää Suojattu selain -tilassa.

Suojattua selainta ei voi käyttää seuraavissa tilanteissa:

• Ota itsepuolustus käyttöön -valintaruutu ei ole valittuna sovelluksen asetusikkunan Lisäasetukset-osion kohdassa Itsepuolustus.
  • JavaScript ei ole käytössä selaimessa.

Suojatun selaimen ominaisuudet

Suojattu selain -tilassa sovellus suojaa seuraavilta uhkatyypeiltä:

• Ei-luotetut moduulit. Aina kun käytät pankin tai maksujärjestelmän verkkosivustoa, sovellus tarkistaa sen epäluotettavien moduulien varalta.
  • Rootkitit. Sovellus suorittaa rootkit-tarkistuksen Suojatun selaimen käynnistyksen yhteydessä.
  • Tunnetut käyttöjärjestelmän heikkoudet. Sovellus suorittaa käyttöjärjestelmän heikkouksien tarkistuksen Suojatun selaimen käynnistyksen yhteydessä.
  • Pankkien tai maksujärjestelmien verkkosivustojen virheelliset varmenteet. Kun käytät pankin tai maksujärjestelmän verkkosivustoa, sovellus tarkistaa sen varmenteet. Tarkistuksessa käytetään riskialttiiden varmenteiden tietokantaa.

Suojatun selaimen tila

Kun sivusto avataan suojatussa selaimessa, selainikkunan reunoilla näytetään kehykset. Kehyksien väri ilmaisee suojauksen tilan.

Selainikkunan kehykset voivat käyttää seuraavia merkitysvärejä:

• Vihreä kehys. Tarkoittaa, että kaikki tarkistukset on suoritettu onnistuneesti. Voit jatkaa Suojatun selaimen käyttämistä.
  • Keltainen kehys. Tarkoittaa, että tarkistuksissa on havaittu tietoturvaongelmia, jotka täytyy ratkaista.

Sovellus voi havaita seuraavat uhkat ja tietoturvaongelmat:

• Epäluotettava moduuli. Tietokoneen tarkistus ja tartunnan poisto vaaditaan.
    • Rootkit. Tietokoneen tarkistus ja tartunnan poisto vaaditaan.
    • Käyttöjärjestelmän heikkous. Käyttöjärjestelmään täytyy asentaa päivityksiä.
    • Pankin tai maksujärjestelmän verkkosivuston virheellinen varmenne.

Jos havaittuja uhkia ei eliminoida, pankin tai maksujärjestelmän verkkosivustoon muodostettavan yhteyden turvallisuutta ei taata. Tapahtumat, jotka liittyvät Suojatun selaimen käynnistämiseen ja käyttämiseen alennetussa suojaustilassa kirjataan Windowsin tapahtumalokiin.

Tietoja näyttökaappauksilta suojautumisesta

Kaspersky Small Office Security suojaa tietojasi estämällä vakoiluohjelmia ottamasta luvattomia näyttökaappauksia, kun käytät suojattuja verkkosivustoja. Suojaus näyttökaappauksilta on oletusarvoisesti käytössä. Suojaus näyttökaappauksilta on käynnissä, vaikka laitteiston virtualisointi on pois käytöstä.

Tietoja leikepöydän tietojen suojauksesta

Kaspersky Small Office Security estää sovellusten luvattoman pääsyn leikepöydälle tehdessäsi verkko-ostoksia, mikä estää rikollisia varastamasta tietoja. Esto on käytettävissä vain, jos epäluotettava sovellus yrittää saada luvattoman pääsyn leikepöydälle. Jos kopioit tiedon manuaalisesti sovellusikkunasta toiseen (esim. Muistiosta tekstinkäsittelyohjelmaan), pääsy leikepöydälle sallitaan. Jos kopioitavien tietojen lähteenä on tavallisessa tilassa avattu Internet Explorer® -selain, vain selaimen osoitekentästä peräisin olevien tietojen kopiointi leikepöydälle on mahdollista.

Leikepöydän suojaus ei ole käynnissä, jos laitteiston virtualisointi ei ole käytössä tietokoneellasi.