Salattujen yhteyksien asetusten määrittäminen

13. elokuuta 2019

ID 157530

Salatut yhteydet muodostetaan SSL- ja TLS-protokollilla. Kaspersky Small Office Security tarkistaa oletusarvoisesti nämä yhteydet, jos URL Advisor pyytää sitä.

Salattujen yhteyksien asetusten määrittäminen:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta Settings 2019.png-painiketta ikkunan alaosassa.

Asetukset-ikkuna avautuu.

3. Siirry Additional-osioon.
  4. Napsauta Network-linkkiä, niin näkyviin avautuu Verkkoasetukset-ikkuna.
  5. Napsauta Salattujen yhteyksien tarkistus -osiossa verkkosivustot-linkkiä, niin näkyviin avautuu Verkkosivustot-ikkuna.

Ikkunassa näkyy luettelo verkkosivustoista, joissa salattujen yhteyksien salaus voidaan purkaa. Näiden verkkosivustojen salattuja yhteyksiä ei voida tarkistaa. Kaspersky Labin asiantuntijat päivittävät luetteloa.

6. Valitse suoritettava toimenpide, kun verkkosivustoon muodostetaan salattu yhteys:
    • Älä tarkista salattuja yhteyksiä. Sovellus ei tarkista salattuja yhteyksiä.
    • Tarkista salatut yhteydet, jos suojauskomponentit pyytävät sitä. Sovellus tarkistaa salatut yhteydet vain suojauskomponenttien, kuten Sähköpostin virustorjunnan, Roskapostin eston, Rahasuojauksen, URL Advisorin, Yksityisen selauksen, Verkon virustorjunnan ja Bannerien eston, toimesta. Tämä toimenpide on oletuksena valittu.
    • Tarkista aina salatut yhteydet. Sovellus tarkistaa salatut yhteydet aina.
  7. Valitse suoritettava toimenpide, mikäli salattujen yhteyksien tarkistamisessa tapahtuu virheitä:
    • Ohita. Jos tämä toimenpide on valittu, sovellus katkaisee yhteyden verkkosivustoon, jonka yhteyden tarkistuksessa virhe tapahtui.
    • Kysy. Jos verkkosivuston salatun yhteyden tarkistuksessa tapahtuu virhe, sovellus näyttää ilmoituksen ja käyttäjä voi valita toimenpiteen:
      • Ohita. Sovellus katkaisee yhteyden verkkosivustoon, jonka yhteyden tarkistuksessa virhe tapahtui.
      • Lisää verkkosivusto poissulkemisiin. Sovellus lisää verkkosivuston osoitteen poissulkemisluetteloon. Sovellus ei tarkista poissulkemisluetteloon lisättyjen verkkosivustojen salattuja yhteyksiä. Nämä verkkosivustot näytetään Websites with scan errors -ikkunassa.

Tämä valinta on oletusarvoisesti valittuna.

• Lisää verkkosivusto poissulkemisiin. Sovellus lisää verkkosivuston poissulkemisluetteloon. Sovellus ei tarkista poissulkemisluetteloon lisättyjen verkkosivustojen salattuja yhteyksiä. Nämä verkkosivustot näytetään Websites with scan errors -ikkunassa.
  8. Napsauta Websites with scan errors, niin näkyviin avautuu Websites with scan errors -ikkuna. Sovellus ei tarkista näiden verkkosivustojen salattuja yhteyksiä. Sovellus vertaa kuitenkin näiden verkkosivustojen osoitteita haitallisten URL-osoitteiden tietokantaan. Jos verkkosivusto on haitallisten URL-osoitteiden tietokannassa, sovellus katkaisee yhteyden verkkosivustoon.
  9. Napsauta Hallitse poissulkemista, niin näkyviin avautuu Poissulkemiset-ikkuna, ja tee sitten seuraavat toimenpiteet:
    1. Lisää verkkosivusto salattujen yhteyksien tarkistuksen poissulkemisluetteloon napsauttamalla Lisää-painiketta.
    2. Kirjoita verkkosivuston verkkotunnus Domain name -kenttään.
    3. Napsauta Lisää-painiketta.

Sovellus ei tarkista tämän verkkosivuston salattuja yhteyksiä. Huomaa, että verkkosivuston lisääminen poissulkemisten luetteloon voi rajoittaa verkkosivuston tarkistusominaisuuksia suojauskomponenttien, kuten Rahasuojauksen, URL Advisorin, Yksityisen selauksen, Verkon virustorjunnan ja Banerien eston, toimesta.