Käyttöjärjestelmän palauttaminen tartunnan jälkeen

13. elokuuta 2019

ID 40951

Jos epäilet, että tietokoneesi käyttöjärjestelmä on vaurioitunut tai muuttunut haittaohjelman toiminnan tai järjestelmävian seurauksena, käytä Microsoft Windowsin ohjattua vianetsintätoimintoa, joka puhdistaa järjestelmästä haitallisten objektien jättämät jäljet. Kaspersky Lab suosittelee, että suoritat ohjatun toiminnon sen jälkeen, kun tartunta on poistettu tietokoneestasi. Näin voit varmistaa, että kaikki uhkat ja tartuntojen aiheuttama vahinko on korjattu.

Ohjattu toiminto tarkistaa, onko järjestelmään tehty muutoksia kuten verkkoyhteyden käytön estäminen, tunnettujen tiedostomuotojen tiedostopäätteiden muuttaminen tai Ohjauspaneelin käytön estäminen. Erilaisille vaurioille on erilaisia syitä. Tällaisia syitä ovat esimerkiksi haittaohjelmien toiminta, virheelliset järjestelmämääritykset, järjestelmävirheet tai järjestelmän optimointitoimintojen virheellinen toiminta.

Kun tarkistus on tehty loppuun, ohjattu toiminto analysoi tiedot arvioidakseen, onko järjestelmässä vaurioita, jotka vaativat välitöntä huomiota. Ohjattu toiminto luo tarkistuksen perusteella luettelon toiminnoista, jotka täytyy tehdä vaurioiden korjaamiseksi. Ohjattu toiminto luokittelee nämä toiminnot sen perusteella, miten vakavia havaitut ongelmat ovat.

Katso myös:

Käyttöjärjestelmän vianmäärityksen suorittaminen Microsoft Windowsin ohjatun vianetsintätoiminnon avulla