Tietokoneen käytön hallinta

13. elokuuta 2019

ID 70787

Verkkokäytäntöjen hallinnan avulla voit rajoittaa käyttäjän tietokoneen käyttöaikaa. Voit määrittää aikavälin, jonka aikana Verkkokäytäntöjen hallinta estää tietokoneen käytön (uniaika) sekä kokonaiskäyttöaikarajoituksen tietokoneen päivittäiselle käytölle. Voit määrittää eri aikarajoitukset arkipäiville ja viikonlopuille.

Voit määrittää aikarajoja tietokoneen käytölle seuraavasti:

1. Siirry Verkkokäytäntöjen hallinnan asetukset -ikkunaan.
  2. Valitse Verkkokäytäntöjen hallinnan asetukset -ikkunassa oleva Tietokone-osio.
  3. Voit määrittää aikavälin, jolloin Verkkokäytäntöjen hallinta estää tietokoneen käytön siirtymällä Arkipäivisin- tai Viikonloppuisin-osioon ja valitsemalla Estä käyttö klo -valintaruudun.
  4. Määritä eston aloitusaika Estä käyttö alkaen -valintaruudun vieressä olevasta avattavasta luettelosta.
  5. Määritä eston päättymisaika avattavasta luettelosta .

Verkkokäytäntöjen hallinta estää käyttäjän pääsyn tietokoneelle määritetyllä aikavälillä.

6. Voit myös asettaa tietokoneen käyttöaikataulun taulukon avulla. Voit tarkastella taulukkoa napsauttamalla ParentalControl_SwitchToTable 2019.png-painiketta.

Verkkokäytäntöjen hallinta estää käyttäjän pääsyn tietokoneelle taulukossa määritetyn aikataulun mukaan.

7. Jos haluat asettaa aikarajan tietokoneen käytön kokonaismäärälle päivän aikana, valitse Arkipäivisin- ja Viikonloppuisin-osioissa Salli käyttö enintään -valintaruutu ja valitse sitten aikavälin pituus valintaruudun vieressä olevasta avattavasta luettelosta.

Verkkokäytäntöjen hallinta estää käyttäjän pääsyn tietokoneelle, kun tietokoneen kokonaiskäyttöaika ylittää määritetyn päivittäisen rajan.

8. Voit asettaa taukoja käyttäjän tietokoneen käyttöön valitsemalla Tauot-osiossa olevan Pidä tauko -valintaruudun ja valitsemalla sitten valintaruudun vieressä olevista avattavista luetteloista haluamasi taukojen tiheyden (esimerkiksi kerran tunnissa) ja niiden pituuden (esimerkiksi 10 minuuttia).
  9. Käännä kytkin ikkunan yläosassa asentoon Ohjaus on käytössäKomponentti käytössä.

Verkkokäytäntöjen hallinta estää käyttäjän pääsyn tietokoneelle nykyisten asetusten mukaan.