Tietoja tarpeettomien tietojen poistamisesta

13. elokuuta 2019

ID 89933

Käyttöjärjestelmän kansioihin kertyy ajan kuluessa väliaikaisia tai tarpeettomia tiedostoja. Nämä tiedostot saattavat käyttää paljon levytilaa, mikä heikentää järjestelmän tehokkuutta. Lisäksi haittaohjelmat saattavat hyödyntää niitä.

Sovellukset ja käyttöjärjestelmä luovat väliaikaisia tiedostoja käynnistyessään. Kaikkia väliaikaisia tiedostoja ei kuitenkaan poisteta, kun käyttöjärjestelmä tai ne luonut sovellus suljetaan. Kaspersky Small Office Security sisältää ohjatun tarpeettomien tietojen poistotoiminnon.

Tarpeettomien tietojen poistaja havaitsee ja poistaa seuraavia tiedostoja:

• Järjestelmän lokitiedostot, joihin tallennetaan kaikkien aktiivisten sovelluksien nimet
  • Eri sovelluksien ja päivitystyökalujen (kuten Windows Update) tapahtumalokit
  • Järjestelmän yhteyslokit
  • Selaimien väliaikaiset tiedostot (evästeet)
  • Väliaikaiset tiedostot, joita ei poistettu sovelluksen asennuksen tai poistamisen yhteydessä
  • Roskakorin sisältö
  • Temp-kansiossa säilytettävät väliaikaistiedostot, jotka saattavat käyttää jopa useita gigatavuja tallennustilaa.

Tarpeettomien tiedostojen lisäksi ohjattu toiminto poistaa tiedostoja, jotka saattavat sisältää luottamuksellisia tietoja kuten salasanoja, käyttäjätunnuksia tai rekisteröintilomakkeiden tietoja. Näiden tietojen lopulliseen poistamiseen suosittelemme kuitenkin ohjattua yksityisten tietojen poistotoimintoa.

Katso myös:

Tarpeettomien tietojen poistaminen