Kaspersky Small Office Security 7

Tietoja Kaspersky Small Office Securitystä

29. elokuuta 2019

ID 87342

Kaspersky Small Office Security tarjoaa kattavan suojan erilaisia tietoturvauhkia, verkko- ja phishing-hyökkäyksiä-, ja roskapostia vastaan. Kaspersky Small Office Securityyn on saatavana eri toimintoja ja suojauskomponentteja, joiden avulla tietokone voidaan suojata hyvin monipuolisesti.

Tietokoneen suojaus

Jokaisen uhkatyypin käsittelystä huolehtii erillinen suojauskomponentti. Voit ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä suojauskomponentteja, ja määrittää niiden asetuksia.

Turvallisuuskomponenttien antaman jatkuvan suojauksen lisäksi suosittelemme, että tarkistat tietokoneesi säännöllisesti virusten ja muiden haitallisten ohjelmien varalta. Näin toimimalla ehkäistään sellaisten haitallisten ohjelmien leviäminen, joita suojauskomponentit eivät ole havainneet esim. alhaiseksi asetetun turvallisuustason tai muun syyn vuoksi.

Sovelluksen käyttämät tietokannat ja sovellusmoduulit on päivitettävä, jotta Kaspersky Small Office Security pysyy ajan tasalla.

Määrätyt ja ajoittain suoritettavat tehtävät (kuten käyttäjän toimien jälkien poistaminen käyttöjärjestelmästä) suoritetaan käyttämällä lisätyökaluja ja ohjattuja toimintoja.

Alla on kuvaus logiikasta, jolla suojauskomponentit toimivat yhdessä silloin, kun Kaspersky Small Office Security on asetettu Kasperskyn asiantuntijoiden suosittelemaan tilaan (toisin sanoen silloin, kun käytetään sovelluksen oletusasetuksia).

Tiedoston virustorjunta

Tiedoston virustorjunta estää tietokoneen tiedostojärjestelmän tartunnan. Komponentti käynnistyy käyttöjärjestelmän käynnistyksen yhteydessä, pysyy jatkuvasti tietokoneen RAM-muistissa ja tarkistaa kaikki tietokoneesta tai kaikilta kytketyiltä asemilta avatut, tallennetut tai käynnistetyt tiedostot. Kaspersky Small Office Security keskeyttää kaikki yritykset päästä tiedostoon ja tarkistaa tiedoston tunnettujen virusten ja muiden haitallisten ohjelmien varalta. Pääsy tiedostoon sallitaan vain, jos tiedosto ei ole saanut tartuntaa tai jos sovellus on puhdistanut sen onnistuneesti. Jos tiedostoa ei voida jostain syystä puhdistaa, se poistetaan. Tällöin tiedoston kopio siirretään karanteeniin. Jos tartunnan saanut tiedosto on samassa sijainnissa kuin aiemmin poistettu samanniminen tiedosto, karanteeniin tallennetaan vain viimeisimmän tiedoston kopio. Kopiota aiemmasta samannimisestä tiedostosta ei tallenneta.

Sähköpostin virustorjunta

Sähköpostin virustorjunta tarkistaa tietokoneellesi tulevat ja siitä lähtevät sähköpostiviestit. Sähköposti on vastaanottajan käytettävissä vain, jos se ei sisällä vaarallisia objekteja.

Verkon virustorjunta

Verkon virustorjunta keskeyttää ja estää verkkosivujen komentosarjojen suorittamisen, jos ne uhkaavat tietokonetta. Verkon virustorjunta valvoo myös kaikkea verkkoliikennettä ja estää vaarallisten verkkosivustojen käytön.

Sovellusten hallinta

Sovellusten hallinta kirjaa sovellusten suorittamat toiminnot käyttöjärjestelmässä ja hallinnoi sovellusten toimintoja niiden sovellusryhmän perusteella. Kullekin sovellusten ryhmälle on määritetty joukko sääntöjä. Nämä säännöt hallitsevat sovellusten pääsyä käyttöjärjestelmän eri resursseihin.

Sovellusten manageri

Sovellusten manageri antaa sinun hallita tietokoneellesi asennettuja sovelluksia.

Verkkokameran suojaus

Verkkokameran suojaus estää verkkokameran luvattoman käytön ja ilmoittaa, kun käyttö on estetty.

Palomuuri

Palomuuri varmistaa turvallisuutesi, kun käytät paikallisverkkoja ja Internetiä. Komponentti suodattaa kaikki verkkotoiminnot käyttäen kahdentyyppisiä sääntöjä: sovellusten säännöt ja pakettisäännöt.

Verkon valvonta

Verkon valvonta on suunniteltu valvomaan verkon toimintaa reaaliaikaisesti.

Järjestelmän tarkkailu

Järjestelmän tarkkailu -komponentti palauttaa muutokset, jotka sovellusten haitallinen tai muu toiminto tekee käyttöjärjestelmään.

Komponentti suojaa haittaohjelmilta, kuten seuraavilta:

• Heikkoutta hyödyntävä ohjelma
  • Näytön lukitseva haittaohjelma
  • Kryptaajat, jotka salakirjoittavat tietoja
  • Ransomware-ohjelmat, jotka salakirjoittavat tietoja tai estävät pääsyn tiedostoihin tai järjestelmään ja vaativat lunnaita tiedostojen tai pääsyn palauttamiseksi

Tämän komponentin poistamista käytöstä ei suositella.

Verkkohyökkäysten esto

Verkkohyökkäysten esto käynnistyy käyttöjärjestelmän käynnistyksen aikana ja seuraa saapuvaa verkkoliikennettä verkkohyökkäykselle tyypillisten ominaisuuksien osalta. Kun havaitaan hyökkäys tietokoneeseesi, Kaspersky Small Office Security estää kaiken hyökkääjän tietokoneeseesi kohdistaman verkkotoiminnan.

Roskapostin esto

Roskapostin esto tarkistaa saapuvat sähköpostiviestit roskasisällön varalta. Kaikki roskapostia sisältävät viestit merkitään erityisotsikolla.

Verkkohuijausten esto

Verkkohuijausten eston avulla voit tarkistaa, onko URL-osoite tietojen kalasteluun käytettyjen URL-osoitteiden luettelossa. Komponentti sisältyy Verkon virustorjuntaan ja Roskapostin estoon.

Bannereiden esto

Bannereiden esto estää verkkosivustojen ja sovellusten käyttöliittymien mainosbannerit.

Yksityinen selaus

Yksityinen selaus tunnistaa selaimen seurantapalveluihin lähettämät viestit ja voi muokata seurantapalveluiden pyyntöjä ja vastauksia siten, että se suojaa sinua verkkotoimintasi seurannalta.

Rahasuojaus

Rahasuojaus suojaa luottamukselliset tiedot, kun käytät verkkopankki- ja maksupalveluja, ja se estää omaisuusrikokset verkkomaksuja suoritettaessa.

Suojattu syöttötila

Suojattu näppäimistön syöttötila suojaa näppäinpainallusten tallentajilta ja estää niitä kaappaamasta verkkosivuille syötettyjä henkilökohtaisia tietoja. Näyttönäppäimistö estää laitenäppäimistöllä syötettyjen tietojen kaappaamisen ja suojaa henkilökohtaisia tietoja kuvankaappauksien avulla tapahtuvilta kaappausyrityksiltä.

Luotetut sovellukset -tila

Luotetut sovellukset -tila suojaa tietokonetta sovelluksilta, jotka voivat olla vaarallisia. Kun Luotetut sovellukset -tila on käytössä, Kaspersky Small Office Security sallii vain sellaisten sovellusten suorittamisen, jotka on tunnistettu luotettaviksi (esimerkiksi Kaspersky Security Network -palvelusta saatujen tietojen tai luotetun digitaalisen allekirjoituksen perusteella).

Verkkokäytäntöjen hallinta

Verkkokäytäntöjen hallinta -toiminnot on tarkoitettu käyttäjän toimien tarkkailuun tietokoneella.

Verkkokäytäntöjen hallinta antaa sinun käyttää erilaisia käyttörajoituksia verkkoresursseille ja sovelluksille. Lisäksi Verkkokäytäntöjen hallinnan avulla voi katsella tilastollisia raportteja valvottujen käyttäjien toimista.

Hallintakonsoli

Jos tietokoneeseen on asennettu Kaspersky Small Office Security, voit hallita kyseisen tietokoneen suojausta etäyhteyden kautta Kaspersky Small Office Securityn hallintakonsolista.

Varmuuskopiointi ja tietojen palautus

Varmuuskopiointi ja tietojen palautus -toiminnallisuus on suunniteltu suojaamaan tietojasi laitteistovikojen aiheuttamalta katoamiselta. Kaspersky Small Office Security voi varmuuskopioida tietoja ajastetusti siirrettäville levyille sekä verkko- ja Internet-taltioihin. Voit kopioida tiedostoja luokittain ja määrittää, kuinka monta versiota yksittäisestä tiedostosta tallennetaan.

Tietojen salaus

Tietojen salaus on suunniteltu suojaamaan luottamuksellisia tietoja luvattomalta käytöltä. Turvasäilön lukituksen avaaminen ja säilön sisällön tarkastelu vaatii salasanan.