Kaspersky Total Security 20

Sovellusten toiminnan hallinta tietokoneella ja verkossa

16. syyskuuta 2019

ID 70910

Sovellusten hallinta estää sovelluksia tekemästä toimia, jotka voivat vaarantaa käyttöjärjestelmän toiminnan ja varmistaa, että pääsy käyttöjärjestelmäresursseihin ja henkilökohtaisiin tietoihisi on valvottua.

Sovellusten hallinta seuraa tietokoneeseen asennettujen sovellusten toimintaa käyttöjärjestelmässä ja säätelee sovelluksia sääntöjen perusteella. Nämä säännöt rajoittavat sovellusten epäilyttävää toimintaa, kuten sovellusten suojattujen resurssien käyttöä. Näitä resursseja ovat mm. tiedostot ja kansiot, rekisteriavaimet sekä verkko-osoitteet.

Sovellusten oikeuksia seuraaviin toimintoihin ei voi määrittää 64-bittistä käyttöjärjestelmää käyttävässä tietokoneessa:

• Fyysisen muistin suora käyttö
  • Tulostinajurin hallinta
  • Palvelun luonti
  • Palvelun luku
  • Palvelun muokkaus
  • Palvelun uudelleenmääritys
  • Palvelun hallinta
  • Palvelun käynnistys
  • Palvelun poisto
  • Käyttöoikeus sisäiseen selaintietoon
  • Käyttöjärjestelmän kriittisten objektien käyttö
  • Käyttöoikeus salasanataltioon
  • Vianmääritysoikeuksien asettaminen
  • Käyttöjärjestelmän ohjelmaliittymien käyttö
  • Käyttöjärjestelmän ohjelmaliittymien käyttö (DNS)
  • Muiden sovellusten ohjelmaliittymien käyttö
  • Järjestelmämoduulien (KnownDlls) muuttaminen
  • Ohjainten käynnistys

Sovellusten oikeuksia seuraaviin toimintoihin ei voi määrittää 64-bittistä Microsoft Windows 8- tai Windows 10 -käyttöjärjestelmää käyttävässä tietokoneessa:

• Windows-viestien lähettäminen toisiin prosesseihin
  • Epäilyttävät toimenpiteet
  • Näppäinpainallusten tallentajien asentaminen
  • Saapuvien suoratoistovirta tapahtumien kaappaaminen
  • Näyttökaappausten ottaminen

Palomuuri-komponentti hallinnoi sovellusten verkkotoimintaa.

Kun sovellus käynnistetään tietokoneella ensimmäisen kerran, Sovellusten hallinta tarkistaa sovelluksen turvallisuuden ja sijoittaa sen ryhmään (Luotettu, Epäluotettava, Paljon rajoitettu tai Vähän rajoitettu). Ryhmä määrittää säännöt, joiden mukaan Kaspersky Total Security hallitsee sovelluksen toimintaa.

Kaspersky Total Security lajittelee sovellukset luottamusryhmiin (Luotettu, Vähän rajoitettu, Paljon rajoitettu tai Epäluotettava) vain, jos käytössä on joko Sovellusten hallinta tai Palomuuri tai molemmat komponentit yhtä aikaa. Jos molemmat komponentit on poistettu käytöstä, sovelluksien luottamusryhmät määrittävä toiminto ei ole käytössä.

Voit muokata sovellusten hallintasääntöjä manuaalisesti.

Alisovellukset perivät sovelluksille luomasi säännöt. Jos esimerkiksi estät kaiken verkkotoiminnan kohteelle cmd.exe, kyseinen toiminta estetään myös kohteelle notepad.exe, kun se käynnistetään käyttämällä kohdetta cmd.exe. Jos sovellus ei ole sen sovelluksen alisovellus, josta sitä käytetään (esimerkiksi avattaessa linkkiä sovelluksessa Edge-selaimella), sääntöjä ei peritä.