Kaspersky Total Security 20

Tietoja sovellusten oikeudesta käyttää verkkokameraa

16. syyskuuta 2019

ID 82474

Verkkokameran suojaus -komponentti on suunniteltu suojaamaan verkkokamerasi luvattomalta käytöltä. Jos Verkkokameran suojaus on käytössä ja Estä verkkokameran käyttöoikeus kaikilta sovelluksilta -valintaruutu on valittu, Kaspersky Total Security estää pääsyn verkkokameraan kaikilta sovelluksilta ja ilmoittaa sinulle että pääsy on estetty.

Jos Estä verkkokameran käyttöoikeus kaikilta sovelluksilta -ruutua ei ole valittu, Kaspersky Total Security valvoo sovelluksen verkkokamerakäyttöä riippuen käyttöä pyytävästä luottamusryhmästä. Kaspersky Total Security estää verkkokameran käytön niiltä sovelluksilta, jotka on sisällytetty ryhmiin Paljon rajoitettu tai Epäluotettava.

Voit sallia verkkokameran käytön Paljon rajoitettu- ja Epäluotettava-ryhmiin kuuluville sovelluksille Sovellusten hallinta -asetusikkunassa. Jos Vähän rajoitettu -luottamusryhmään kuuluva sovellus yrittää muodostaa yhteyden verkkokameraan, Kaspersky Total Security näyttää ilmoituksen ja kysyy, sallitaanko verkkokameran käyttö kyseiselle sovellukselle.

Jos verkkokameraa yrittää käyttää sovellus, jolta verkkokameran käyttö on oletusarvoisesti estetty, Kaspersky Total Security näyttää asiaa koskevan ilmoituksen. Ilmoitus voi esimerkiksi kertoa, että tietokoneelle asennettu sovellus (kuten Skype) vastaanottaa tällä hetkellä videotietoja verkkokamerasta. Voit estää ilmoituksen avattavasta luettelosta sovellusta käyttämästä verkkokameraa tai siirtyä määrittämään sovelluksien oikeuksia verkkokameran käyttöön. Ilmoitusta ei näytetä, jos jokin sovellus on jo käynnissä koko näytön tilassa.

Sovelluksen vastaanottamaa videotietoa käsittelevän ilmoituksen avattavasta luettelosta voit myös piilottaa ilmoituksen Piilota ilmoitus -painikkeella tai siirtyä määrittämään ilmoitusten näyttöasetuksia.

Oletuksena Kaspersky Total Security sallii verkkokameran käytön sovelluksille, jotka kysyvät lupaasi, jos sovelluksen käyttöliittymää ladataan tai poistetaan muistista tai sovellus ei vastaa etkä voi sallia käyttöä manuaalisesti.

Verkkokameran käyttöoikeuden suojausta koskevat seuraavat toiminnot ja rajoitukset:

• Sovellus valvoo verkkokameran tietojen käsittelystä saatavien video- ja still-kuvien käyttöä.
  • Sovellus valvoo äänisignaaleja, jos ne ovat osa verkkokamerasta ladattavaa videovirtaa.
  • Kaspersky Total Security ohjaa vain USB- ja IEEE1394-väylien kautta liitettyjä verkkokameroita, jotka näkyvät Windowsin Laitehallinnassa Kuvanmuodostuslaitteina.

Napsauttamalla tätä linkkiä voit tarkastella tuettujen verkkokameroiden luetteloa.

Sovellusten hallinta -komponentin on oltava käytössä, jotta verkkokameran luvattomalta käytöltä voidaan suojautua.

Verkkokameran suojaus toimii rajoitetusti, jos sovellus on asennettu Microsoft Windows 10 Anniversary Update (RedStone 1) -käyttöjärjestelmässä.