Säilössä olevien salasanojen vahvuuden tarkistaminen

28. maaliskuuta 2024

ID 141167

Kaspersky Password Manager tarkistaa salasanan seuraavien mahdollisuuksien varalta:

• Käytät useilla tileillä samoja salasanoja.
  • Käytät heikkoja salasanoja.
  • Käytät salasanaa, joka on havaittu tietoturvaloukkauksen yhteydessä

Kaspersky Password Manager tarkistaa, ovatko salasanasi aiemmin esiintyneet salasanavuotojen tietokannassa. Tarkistuksen yhteydessä Kaspersky Password Manager ei lähetä mitään tietojasi minnekään. Salasanan tarkistamiseksi se salataan ensin Secure Hash -algoritmilla (SHA). Tämän salauksen tulos on pitkä merkkijono, esimerkiksi da34a3ee 5e6b9b0d 3245bfef 9560g890 afd84709, jota kutsutaan hajautusarvoksi. Secure Hash -algoritmi on tarkoitettu tekemään alkuperäisen arvon palauttaminen hajautusarvon avulla mahdottomaksi. Lisäksi pientä osaa tästä hajautusmerkkijonosta käytetään kaikkien niiden salasanojen löytämiseen tietokannasta, joiden hajautusarvot sisältävät samanlaisia merkkejä. Sitten sovellus hakee samankaltaisten hajautusarvojen kokonaisarvot ja vertaa näin saamiaan hajautusmerkkijonoja tarkistettaviin hajautusarvoihin. Kaiken tämän tarkoituksena on varmistaa, että kukaan muu kuin sinä ei voi palauttaa salasanojasi.

Tietoturvasi voi vaarantua myös siinä tapauksessa, että käytät salasanana tietoja, jotka on helppo arvata (kuten perheenjäsenten nimet tai syntymäajat). Tätä ei voi tarkistaa automaattisesti. Suosittelemme, että käytät sisäänrakennettua Salasanojen luonti -ominaisuuttamme vahvojen salasanojen luomiseen.

Näin voit tarkistaa säilössä olevien salasanojesi vahvuuden:

1. Siirry Salasanat-osioon.
  2. Syötä pääsalasana ja napsauta Avaa säilön lukitus -painiketta.
  3. Napsauta Lisää toimintoja -painiketta ikkunan oikeassa yläkulmassa.
  4. Valitse Näytä heikot salasanat -valikkokohde.

Pääikkunaan tulee näkyviin Heikot salasanat -osio. Osiossa näkyy luettelo salasanoista, joissa on havaittu heikkouksia. Näet lisätietoja napsauttamalla kohdetta.

Katso myös

Vahvan salasanan luominen