Tietoja Kaspersky Password Managerista

28. maaliskuuta 2024

ID 152226

Kaspersky Password Manager on kattava ratkaisu yksityisten tietojen suojaamiseen. Voit käyttää ratkaisua tallentaaksesi ja noutaaksesi suojatusti yksityisiä tietojasi, kuten verkkosivustojen ja sovellusten salasanoja, pankkikortin tietoja sekä tekstimuodossa olevia muistiinpanoja.

Tiedot, jotka on tallennettu Kaspersky Password Manager -sovellukseen laitteissasi, synkronoidaan Kasperskyn palvelimella sijaitsevan salatun pilvisäilön kanssa. Kaspersky Password Manager pitää kaikkien laitteidesi tiedot automaattisesti ajan tasalla. Sen avulla voit käyttää tietoja turvallisesti mistä tahansa My Kasperskyn kautta.

Miten Kaspersky Password Manager suojaa yksityisiä tietojasi

Tietosi salataan ja suojataan asettamallasi pääsalasanalla. Pääsalasanaa ei tallenneta millekään laitteellesi tai pilvisäilöön. Vain sinä tiedät pääsalasanasi. Kun annat pääsalasanan, tietojen salaus puretaan. Sinua pyydetään luomaan pääsalasana, kun käytät Kaspersky Password Manageria ensimmäisen kerran.

Kaspersky Password Manager salaa tiedot käyttämällä symmetristä salausta, joka perustuu AES-algoritmiin (lohkokoko = 128, avainkoko = 256, täyttö = PKCS7, tila = CBC). Kun käytät pilvisäilöä My Kasperskyssa, tietojasi ei tallenneta paikallisesti laitteellesi, vaan ne ovat saatavilla vain silloin kun käytät My Kasperskya.

Pääsalasanaa ei voi palauttaa. Voit luoda uuden pilvisäilön ja suojata sen uudella pääsalasanalla. Kun luot uuden pilvisäilön, kaikki nykyiseen pilvisäilöön tallennetut tiedot poistetaan pysyvästi. Jos laitteissa on asennettuna Kaspersky Password Manager, voit synkronoida laitteessa olevan paikallisen tietosäilön pilvitallennuksen kanssa ja sitten luoda varmuuskopion paikallisesta tietosäilöstä. Voit palauttaa tiedot varmuuskopiosta, kun muistat vanhan pääsalasanasi.

Tällä menetelmällä henkilötietosi pysyvät turvassa, vaikka Kaspersky Password Managerin sisältävä laitteesi katoaisi tai varastettaisiin.

Tietotyypit, jotka voit suojata Kaspersky Password Manageria käyttämällä

• Tilit. Tili sisältää tiedot, jotka tarvitaan käyttäjän kirjaamiseen verkkosivustoon tai sovellukseen.
  • Osoitteet. Esimerkiksi toimitus- ja laskutusosoitteet.
  • Pankkikortit. Tallenna pankkikorttitiedot, niin ne voidaan täydentää automaattisesti, kun teet ostoksia verkossa.
  • Kuvat. Esimerkiksi skannatut asiakirjat. Voit tallentaa JPEG-, PNG- ja BMP-kuvia sekä PDF-tiedostoja.
  • Muistiinpanot. Muistiinpanot on tarkoitettu muiden tekstimuotoisten tietojen tallentamiseen. Muistiinpanon tekstin enimmäispituus on 4 096 merkkiä.

My Kaspersky ei tue Kaspersky Password Manager 8.x ‑versiota. Jotkin sovelluksen uudemmissa versioissa luodut merkinnät eivät ehkä ole käytettävissä aiemmissa versioissa. Lisätietoja sovelluksen eri versioiden tukemista tietotyypeistä on tietopankissa. Voit aina päivittää pilvitallennuksen uusimpaan versioon. Päivitystä ei voi peruuttaa.

Vahvan pääsalasanan käytön varmistaminen

• Älä käytä samaa salasanaa eri tileillä tai pääsalasanana.
  • Älä käytä liian yksinkertaista pääsalasanaa. Salasana on vahva, jos se sisältää vähintään kahdeksan merkkiä, erikoismerkkejä, numeroita sekä pieniä ja isoja kirjaimia. Salasanassa tulee olla 4–64 merkkiä. Mitä pidempi salasana on, sitä vahvempi se on.
  • Varmista, että salasana ei sisällä tietoja, jotka on helppo arvata tai jotka löytyvät internetistä (kuten perheenjäsenten nimet tai syntymäajat).

Suosittelemme, että asennat Kaspersky Password Managerin kaikkiin laitteisiisi, niin pääset hyödyntämään sovelluksen kaikkia ominaisuuksia. Saat yksityiskohtaisia tietoja sovelluksen ohjetekstistä Kasperskyn online-ohjeesta.