Slik ekskluderer du en fil, mappe eller trusseltype fra skanning

4. april 2024

ID 227390

Slik ekskluderer du en fil, mappe eller trusseltype fra skanning:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på Knappen Innstillinger-knappen nederst i hovedvinduet.

Vinduet Innstillinger vil da åpne.

3. Gå til SikkerhetsinnstillingerEkskluderinger og handlinger på objektdeteksjon.
  4. Klikk på Behandle unntak for å åpne vinduet Unntak.
  5. Klikk på Legg til.
  6. Legg til et unntak på en av følgende måter:
    • Klikk på Bla gjennom og velg mappen eller filen du vil ekskludere fra skanning. Klikk på Velg.
    • I feltet Fil eller mappe skriver du inn hele navnet eller masken til filen eller mappen.
    • I feltet Objekt skriver du inn hele navnet eller masken til trusseltypen i henhold til Kaspersky-klassifiseringen for det oppdagede objektet.
    • Hvis du fyller ut både Fil eller mappe og Objekt, skannes ikke den angitte filen eller mappen for den angitte trusseltypen.
    • I feltet Fil-hash angir du hash-koden hvis du vil at filer ikke skal skannes etter hash-koden.
  7. Fjern avmerkingsboksene for beskyttelseskomponenter som unntaksregelen ikke skal gjelde for. Skriv inn en kommentar om du vil.
  8. Velg Aktiv-status for regelen og klikk på Legg til.

De angitte objektene ekskluderes fra skanning.

For detaljer om innstillingene, se Ekskluderinger og handlinger på objektdeteksjon vinduet